Beol podcast

2023.04.22. 10:07

Vasárnap rajtol a gyalogló ob és futógála Békéscsabán – a Beol podcast vendége Tóth Sándor és Czeglédi Katalin

Április 23-án, vasárnap rendezik meg Békéscsabán a 44. nemzetközi, nyílt, országos gyalogló bajnokságot és a 29. Csaba Center futógálát. A részletekről Tóth Sándorral, a KOPP Békéscsabai Atlétikai Club igazgatójával és Czeglédi Katalin marketingvezetővel beszélgettünk.

G. P.

Több mint négy évtizedes hagyományra tekint vissza Békéscsabán az a gyaloglóverseny, melyet április 23-án, vasárnap 9 órától rendeznek meg a Csaba Centernél. Tóth Sándor, a rendező Kopp Békéscsabai Atlétikai Club igazgatója elmondta, hogy a 20 kilométeres gyalogló szám IAAF-szintteljesítő verseny a világ harmadik legnagyobb sporteseményére, az augusztusi budapesti világbajnokságra, s ezért is Európa több országából érkeznek világklasszis versenyzők Békéscsabára. 

A szakember beszélt a viadal békéscsabai esélyeseiről,a vb-részvételért küzdő Oláh Barbara kétszeres olimpikonról, valamint a tavalyi müncheni Eb-n bronzérmet szerző Madarász Viktóriáról is. A hatezer méteres utcai futóversenyre kenyai futók is jelezték részvételüket, akikkel a csabai tehetség, Karsai Gábor veheti fel a versenyt.

Czeglédi Katalin, a klub marketingvezetője a kísérőrendezvényekről tájékoztatott. Lesznek lakossági egészségügyi mérések, sportbemutatók. A helyszínre kiérkezők a hazai atlétikai szövetség által felállított pályán felmérhetik ügyességüket, gyorsaságukat. A futószámokban minden célba érkezőnek jár egy ötvenszázalékos kedvezménykupon a budapesti atlétikai világbajnokságra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában