Súlyemelés

2023.04.18. 14:10

Két viharsarki súlyemelő a jereváni Eb-n

Javában zajlik Jerevánban az Európa-bajnokság, amely a jövő évi, párizsi nyári olimpiára való kvalifikációban is fontos állomásnak számít. Az örmény fővárosban hét magyar emelő lép a súlyokhoz, köztük két viharsarki versenyző is.

P. B.

Mitykó Veronika

Fotó: Bencsik Ádám

A Békési TE tehetsége, az elmúlt hétvége óta mára helyszínen tartózkodó Fekécs Szilárd szerdán mutatja meg magát 81 kg-ban. Balog János 19 éves tanítványának az a célja, hogy összetettben elérje az eddigi legjobb eredményét (ami 312 kg) vagy valamivel túl is szárnyalja azt, ezzel már elégedettek lennének edzőjével

Reálisan tekintve az esélyeket, a magyar küldöttségből a Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület U23-as Európa-bajnokának, Mitykó Veronikának lehet esélye arra, hogy az első hat között végezzen az Eb-n. Bökfi János 22 éves tanítványa a nem olimpiai, mindössze 11 indulót számláló 87 kilós kategóriában indul, nem pedig saját, jóval nívósabb súlycsoportjában, a 81 kilósok között. A tavalyi felnőtt Eb-n a kilencedik helyen záró, edzője szerint jó formában lévő Miytkó szerdán utazik el Örményországba.

Mindkét békési súlyemelő a tatai központi edzőtáborban is készült a kontinenstornát megelőző hetekben.

Fekécs Szilárd

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában