Asztalitenisz

2023.03.20. 12:28

Visszaléptek az orosháziak az extraligából

Felősségteljes döntés után, a hétvégén az Asztalitenisz Sportegyesület Orosháza nélkül folytatódtak a női extraliga tavaszi küzdelmei!

V. L.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A 2023. évi költségvetés készítése során szigorú gazdálkodási szempontokat fogalmazott meg az egyesület vezetése, aminek következtében egy edző bérén kívül mindennemű személyi jellegű kifizetést megszüntetett azzal a kitétellel, hogy március első hetében szükség esetén további megszorításokat alkalmazhat. Mivel a megszabott határidőig a bevételi oldalon nem látszott jelentősebb többletforrás, a szakmai vezetés javaslatát egyhangúan támogatva, az elnökség úgy határozott, hogy a felnőtt extraligában szereplő csapatot visszalépteti a bajnokságból. Erről  tájékoztatta a MOATSZ Versenybíróságát is.

A döntés meghozatala során az alábbiakat kellett figyelembe venni az egyesület vezetésének. A csapatot teljesen bizonytalan finanszírozási háttér nélkül tovább szerepelteti a bajnokságban, azzal a rizikóval, hogy az egyesületet veszteséges pénzügyi helyzetbe vezeti, amivel felmérhetetlen anyagi, és erkölcsi helyzetet teremt, és ebben az esetben a teljes sportszakmai koncepció ellehetetlenedik, magában foglalva a teljes utánpótlás nevelést és versenyeztetést.

Természetesen ezt az elnökség nem vállalhatta fel, ezért döntött a valamennyi sportágat figyelembe véve a város legmagasabb szintű hazai csapatbajnokságban szerepeltetett együttesének visszaléptetése mellett. A rendelkezésre álló anyagi háttér reményeik szerint biztosítja a sajátnevelésű orosházi utánpótláskorú játékosokból álló NB I. osztályú női csapat, valamint az NB III. osztályú csapat szerepeltetését, és még az eddigieknél is magasabb szintű szakmai hátteret tudnak teremteni az országosan is jegyzett utánpótlásuk szakmai fejlesztéséhez, és versenyeztetéséhez.

Egyidejűleg reményeik szerint ezzel a döntéssel nem kerül veszélybe a hazai utánpótlás egyik legnagyobb léptékű sporteseményének, a Pintér Attila emlékversenynek a megrendezése sem. V. L.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában