Kézilabda – NB I., nők

2023.03.31. 20:46

Fikarcnyi esélye sem volt a Békéscsabának Óváron - galériával

Az éremért hajtó mosonmagyaróvári élcsapat már az első félidőben mindent eldöntött a péntek esti bajnoki mérkőzésen az újonc ENKSE ellen.

P. B.

Fotó: Kerekes István/Kisalföld

A leghosszabb túra várt pénteken a női kézilabda NB I.-ben újonc és a bentmaradásért harcoló Békéscsabai Előre NKSE csapatára: a 14 csapatos ligában a 12. helyen álló lila-fehérek a dobogóért küzdő, nemzetközi kupaszereplő Mosonmagyaróvár vendégei voltak a huszadik bajnokijukon.

A csabai meccskeretből ezúttal az idény közben éppen az óváriaktól szerződtetett balszélső, Hajtai Vanessza, az egyik alapember, az átlövő Gyimesi Kitti, aki korábban szintén erősítette a riválist és a fiatal beálló Bencsik Bojána is hiányzott.

Kellemetlen stílusú nyitott védekezéssel kezdtek a hazaiak, akik támadásban rohanós tempót diktáltak, próbálták gyorsan befejezni az akcióikat. Az első percekben azonban még koncentrált volt az ENKSE a visszarendeződéseknél, sikerült is többször labdát szerezni. A rendkívül motivált és hatékony MKC ettől függetlenül hamar érvényre juttatta akaratát és erejét. Egyre többet rontottak a vendégek, hétméteresek és ziccerek maradtak ki, a hibáikkal saját maguk alatt vágták a fát a csabaiak, akik korán elveszítették a lebicegő átlövőt, Termány Ritát is. 

A pontatlan megoldásokra kíméletlenül lecsapó mosonmagyaróváriak az első tíz perc után folyamatosan növelték előnyüket. Papp Bálint csabai vezetőedző hiába kért időt másodszor is a huszadik percben, hiába forgatta csapatát és variálta a felállást (irányítóban a 19 éves Zsemberi Zóra is lehetőséget kapott), az ENKSE képtelen volt lefékezni a robogó hazaiakat.

Harmincöt perc elteltével 11 góllal vezetett a minőségét fölényesen demonstráló és a vendégvédelem gyengélkedését jól kihasználó Óvár, amely ezen a napon fikarcnyi esélyt sem adott a Papp-csapatnak és kiütéses sikerével alaposan visszavágott a tavaly decemberi, Békéscsabán elszenvedett vereségért. Az ENKSE a világbajnoki selejtezők miatt beiktatott válogatott szünet után a Ferencvárost fogadja az élvonalban április 15-én.

Motherson Mosonmagyaróvári KC–EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE 34–22 (18–9)

NB I.-es női mérkőzés. Mosonmagyaróvár, 900 néző. V.: Ónodi, Őri.

MKC: Szemerey – Sztankovics 4, Lancz 1, Pásztor N. 6, Tóth G. 5, Tóth Eszter 1, Stranigg Zs. 3 (2). Csere: Ivancok 5, Bardi, Albek 2, Csire, Kovács P. 5, Tóth Nikolett 2. Vezetőedző: Gyurka János.

Békéscsaba: Razum – Andróczki 2, Lanistanin 2 (1), Bucsi 7 (2), Mayer Sz. 1, Termány 1, Borbély M. 3. Csere: Gadányi (kapus), Giricz L. 1, Török F. 1, Vámosi 1, Kiss-Walfisch 2, Horváth G., Zsemberi 1. Vezetőedző: Papp Bálint.

Az eredmény alakulása. 4. perc: 4–2. 10. p.: 5–4. 20. p.: 13–5. 38. p.: 22–12. 52. p.: 28–18. Kiállítások: 6, ill. 10 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 5/3.

Papp Bálint: – Nem volt egy dimenzióban a két csapat. Többen kiváltak a csapatból, ebben a szerkezetben tudtunk kiállni, ami megnehezítette a dolgunkat. Rosszul értékesítettük a ziccereinket, miközben tudtuk, hogy a Mosonmagyaróvár ebből rettentő gyors ellentámadásokat vezet majd. Ez történt, sok könnyű gólt lőtt az ellenfél, amelyen egyértelműen érződött ezúttal, hogy jobb csapat.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában