Röplabda

2023.01.11. 09:29

Tóth Gábor: „Az, hogy harcolunk, nem lesz elég”

A Swietelsky-Békéscsaba női röplabda-csapat kedden este 18 órakor Budapest, Bécs és Berlin érintésével megérkezett a németországi Schwerinbe, ahol még aznap edzést is tartott a szakmai stáb a szerdai találkozónak otthont adó Palmerg Arénában. A klub hivatalos közösségi oldalán közölt beszámoló szerint a lányok a hosszú utazás ellenére jókedvűen és elszántan dolgoztak.

G. P.

Fotó: BRSE/Facebook

Tóth Gábor, a Swietelsky-Békéscsaba vezetőedzője az ellenfélről és a várakozásokról beszélt a BRSE honlapján:

– A Schwerin nem véletlenül a Bundesliga egyik topcsapata. Komplettek mind a keretet, mind a játékszervezést illetően, erőteljes, jó röplabdázókkal. Különösen a két ütőre hívnám fel a figyelmet, akik magas minőséget képviselnek, valamint a német válogatott feladója irányít. 

– Az, hogy harcolunk, nem lesz elég. Tudatos és győztes mentalitás kell, hogy legyen esélyünk győzni, vagy legalább szetteket rabolni ahhoz, hogy továbbjuthassunk itthon. 

– Azért vagyunk a CEV-kupában, hogy kitoljuk a határainkat és túl is lépjük őket, a Schwerin pedig erre tökéletes ellenfél. Ha ez sikerül, az a folytatáshoz egy nagyon jó kiindulási alap lehet.

Az SSC Palmberg Schwerin–Swietelsky-Békéscsaba CEV-kupa nyolcaddöntő szerda este 19 órakor kezdődik.

A találkozó napján ünnepli születésnapját a Békéscsaba klasszis liberója, Molcsányi Rita.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában