Röplabda

2023.01.13. 11:25

A Nyíregyháza ellen kezdi a második etapot a Békéscsaba

Másfél hónapos szünet után szombaton folytatódnak a küzdelmek a női röplabda Extraligában. A Swietelsky-Békéscsaba a régi nagy rivális Fatum-Nyíregyháza otthonában meccsel.

G. P.

Fotó: BRSE/Facebook

A Fatum-Nyíregyháza mélyen várakozáson alul teljesít a bajnokságban, a Békéscsabától öt hely és tizenkét pont választja el, s csupán hatodik az alapszakasz első fordulója után. A nem túl fényes szereplés november végén a görög edző, Leonidasz Gaitanakisz állásába került (vele együtt távozott a 22 éves center, Török Petra is, akit a saját nevelésű Földi Boglárkával pótoltak), akinek helyét a korábban az UK Bratislavával kétszer szlovák bajnokságot, egy ízben Szlovák Kupát is nyerő szlovákiai Tomás Varga vette át.

A csapat már vele kapott ki az MTK Budapest otthonában, ugyanakkor a Challenge-kupában két jó mérkőzést vívtak a cseh Prostejovval, a Magyar Kupában pedig bejutottak a legjobb négy közé, ahol majd a Vasas Óbudával találkoznak.

– Nagyon várjuk már a Békéscsaba elleni rangadót. Ez minden évben egy különleges, remek hangulatú párharc a csapatok között – mondta a klub honlapján Tomás Varga vezetőedző.

A Swietelsky-Békéscsaba egy nehéz CEV-kupa nyolcaddöntő mérkőzéssel a háta mögött várja a szombati párharcot. Tóth Gábor vezetőedző a mérkőzés után elismerte, hogy a fontos pillanatokban hibázott a csapat és reális a német SSC Palmberg Schwerin 3:0-s győzelme.

– A Nyíregyháza ellen ugyanazt a mentalitást, pontosságot, taktikai fegyelmet kell tovább vinni, mint amit Schwerinben láttunk – mondta a szakember.

– Konkrétan a ki nem kényszerített hibák számára gondolok, amit szinten kell tartanunk, hiszen ez a Schwerin ellen felfokozott lelkiállapotban sikerült. Ez pedig azt jelenti, hogy mindig magas hőfokon kell égnünk. Nyilván nem lesz sok idő a specifikus felkészülésre, de ha ezt a lendületet ki tudjuk használni és elég bölcsek vagyunk ehhez, akkor mindenféle hiányérzet nélkül bele tudunk menni ebbe a találkozóba.

A két csapat őszi békéscsabai találkozóját annak ellenére simán hozta a viharsarki együttes, hogy egy szettet megnyert a szabolcsi gárda.

A szombaton 18 órakor kezdődő mérkőzést nem a megszokott Continental Arénában, hanem a Tiszavasvári úti csarnokban rendezik. A találkozót – amit a hunvolley.tv is közvetít – Adler László és Sík Barbara vezeti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában