Röplabda

2023.01.22. 17:02

A csabai Andrássy hazai diadala - galériával

Az elmúlt hétvégén Békéscsabán, a Békéscsabai Röplabda Akadémián és a BSZC Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium tornatermében rendezték meg a fiú és leány diákolimpia „A” kategóriás országos döntőjét az V–VI. korcsoportban.

P. B.

Fotó: Bencsik Ádám

A háromnapos viadal – amelyen mindkét nemnél nyolc-nyolc iskola versengett az ország minden tájáról – hazai diadalt is hozott: a leányoknál ugyanis a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium első helyen zárt.

Méghozzá nem is akármilyen meneteléssel, minden mérkőzését három nullára megnyerve érték el a nagyszerű sikert a békéscsabai tehetségek. A Pap Csaba és Nagy Attila által gardírozott hazai együttes a csoportkörben a Gödöllői Török Ignác Gimnáziumot, a veszprémi Vetési Albert Gimnáziumot és a jászberényi Lehel Vezér Gimnáziumot múlta felül. A csabai fiatalok csoportelsőként egyből az elődöntőbe jutottak, ahol a Balatonfüredi Szent Benedek Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium sem tudta megállítani őket. A fináléban aztán a budapesti Testnevelési Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium kiválóságai sem jelentettek akadályt.

A fiúknál Szarvasi Vajda Péter Evangélikus Gimnázium a hetedik helyen végzett, míg az első a Kecskeméti Bolyai János Gimnázium lett. 

Az esemény kapcsán Erdős Dániel, a Magyar Diáksport Szövetség ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy évről évre szívesen rendeznek versenyt Békéscsabán, ugyanis elégedettek a helyi szervezéssel, a Békéscsabai Röplabda Akadémia pedig egyedülálló infrastruktúrát biztosít.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában