Békés megye sportja, 2022

2022.12.27. 08:49

Több sportágban is Európa legjobbjai között végeztek megyénk versenyzői

A hazai mellett a nemzetközi színtéren, a válogatottakban is megmérettettek a Békés megyei felnőtt és korosztályos sportolók a 2022-es esztendőben. Ezúttal is születtek figyelemre méltó eredmények, nem is kevés. Ebben az összeállításunkban – a teljesség igénye nélkül – a kajak-kenuval, sportlövészettel és légtornával foglalkozunk. Az idei év nemzetközi eseményeken és az országos bajnokságokon eredményeket vettük sorra.

G. P.

Bácskay Adél

Forrás: BMH

Sportlövészet 

A szarvasi Sutyinszki István a tereplövészet-Európa-bajnokságon a magyar válogatott tagjaként ezüstérmes lett. Sutyinszki az európai szövetségtől megkapta a Field Target Master címet. Sutyinszki a csehországi hunter field target Eb-n a magyar válogatott tagjaként ezüstérmes.

Sutyinszki István /Forrás: BMH/

Légtorna 

Az észtországi POSA légtorna Európa-bajnokságon Kopcsák Lujza és Bácskay Adél (mindkettő Sportolj Békés Megye SE, edző: Varró Renáta) bronzérmes lett.

Kopcsák Lujza /Forrás: BMH/

Kajak-kenu 

A belgrádi U23-as Eb-n Fodor Bence (KSI-Gyomaendrőd, edző: Kovács Gábor) a volt szarvasi Opavszky Márkkal ezüstérmes lett K-2 500 m-en. Az ifiknél a szarvasi Keller Gergő (edző: Bátor György) a szegedi Ozsgyáni Bencével bronzérmes az ifik K-2, 500-as számában. Keller Gergő két számban is világbajnok lett a szegedi ifjúsági világbajnokságon. A 4-es hajóban 500 m-en Ozsgyáni Bence, Hidvégi Zalán és Hidvégi Hunor társaságában, K-2, 500-on Ozsgyáni Bencével győzött Szegeden.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában