Országos bajnokság

2022.11.08. 19:58

Nem akadt legyőzője a három Békés megyei kamionhúzónak

A szegedi Dóm téren rendezték meg a HSMA kamionhúzó országos bajnokság idei döntőjét. Tizenhárman mérték össze erejüket, a Békés megyeiek bravúrosan szerepeltek a különleges megmérettetésen.

Nagy Szilvia

Gyulai, csárdaszállási és kondorosi siker született a Szegeden tartott országos kamionhúzó bajnokságon.

A gyulai Lindeisz Gábor állhatott fel a dobogó legfelső fokára, a csárdaszállási Kónya Gergő az előkelő második, a kondorosi Varga András pedig a harmadik helyen végzett.

– A festőien szép helyszín egy minden eddiginél nehezebb versenyt tartogatott számunkra, adott volt a húszméteres, kisebb emelkedővel bíró pálya, és egy több mint 19,5 tonnás kamionmentő vontató – mondta el a rutinos, 2016 óta versenyző, csárdaszállási Kónya Gergő. Hozzátette, a döntőbe az év közben rendezett háromfordulós selejtezőkön nyújtott jó szerepléssel, illetve korábbi évben elért kimagasló eredménnyel lehetett bejutni.

Lindeisz Gábor minden erejét beleadta.

– Minden eddiginél népesebb és nehezebb versenyt sikerült összeállítania a szervezőknek. Idén is két húzástípusban kellett „elvontatni” a monstrumot húsz méterre. Először állva, a ránk rögzített hám segítségével, aztán ülve, kézzel, kötéllel – részletezte. Hangsúlyozta, a résztvevők nagy csatákat vívtak, a hámmal húzás után többen is bejelentkeztek a bajnoki címért.

– A kamiont megmozdítani, és a lendületet megtartani is nagyon nehéz. Mindez ülve még nagyobb terhelést jelent, hiszen a testsúlyt nem, csak a karok erejét tudjuk használni – fűzte hozzá.

Kónya Gergő, Lindeisz Gábor és Varga András.

A „csatában” három megyei sportoló végzett az élen; Kónya Gergő, Lindeisz Gábor, és Varga András állhatott fel a dobogóra. Hámmal Kónya, míg kötéllel Lindeisz bizonyult a jobbnak, szorosan mögöttük pedig ott volt az idén még újonc Varga András, aki a nyár folyamán ismerkedett meg a sporttal Kónya Gergő szárnyai alatt. 

Varga András akcióban élete második versenyén.

A végelszámolás a 2018 óta versenyző Lindeisz Gábor győzelmét hozta, aki másodjára lett a legjobb. Mögötte a háromszoros magyar bajnok, Kónya Gergő végzett, és élete második versenyén dobogóra állhatott Varga András is.

– Ilyen megyei bravúr még sosem adódott korábban, bízom benne, hogy jövőre is Békésben élő sportolók lesznek a kamionhúzás legjobbjai hazánkban – szögezte le Kónya Gergő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában