Dénes József

2022.11.10. 14:40

Ázsiai szerződést érhet a jó világbajnoki szereplés

Szlovénia, Olaszország, majd újra Olaszország. Az elmúlt egy hónapban két ország három világbajnokságán mérettetett meg a békéscsabai Dénes József. A 2014-ben világbajnoki címet szerzett 58 éves testépítő betegsége után gyakorlatilag a nulláról építette újra fel magát, s bár az újabb vb-arany nem lett meg, ez még csak motiváltabbá tette a Fanatic Body&Fitness Power vezetőjét.

G. P.

Dénes József /középen/

Dénes József a koperi IBFF világbajnokságon openben és Pásztorné Béres Mónikával párosban ezüstérmes, mastersban hatodik, a bolognai CIBB vébén mastersban harmadik, openben ötödik lett.

Az eredményekkel Dénes nem volt maradéktalanul elégedett, mert elmondása szerint a felkészülésben több hibát is elkövetett, melyeket igyekezett kijavítani.

A Nápoly melletti Policastróban az IBFA szövetség égisze alatt megrendezett világbajnokságon nagyon komoly mezőnyben versenyzett. A csabai testépítő bejutott a hatos döntőbe, ahol az ötödik helyen végzett.

Érdemes idézni segítője, Koczka András a klub közösségi oldalán közzétett beszámolóját, aki a helyszínen segítette Dénes munkáját.

– Hihetetlenül erős volt a mezőny, én most láttam először testépítő világversenyt. Izomhegyek voltak mindenhol, mint ha más bolygón jártam volna. Alapból nehéz volt bekerülni a hatos döntőbe, ahol nagyon nagy küzdelem zajlott. Jómagam hajnalonként Józsinak segítettem az edzésmunkáját, testközelből láttam, hogy a semmiből indulva, egy év alatt mekkora küzdelmet vívott, hogy így fel tudja venni a világgal a versenyt, nagyon büszke vagyok rá.

Dénes József: hihetetlenül erős volt a mezőny.

Maga a főszereplő nem elégedett maradéktalanul a szereplésével, de örült, hogy ott lehetett az olaszországi versenyen.

– Titokban bíztam az éremben, sőt abban is, hogy megnyerem a vébét, amely végül két ukrán között dőlt el – mondta a csabai testépítő. – Így nem fogom abbahagyni, folytatom a testépítést, van még bennem tartalék. Szeretnék legalább nyolc kiló tiszta izmot felvinni. Ezen a héten pihenek, de a jövő héttől elkezdem a felkészülést a következő szezonra. Meghívást kaptam a hétvégi temesvári Grand Prix-re, de nem versenyzek, viszont eleget akarok tenni a rendezők meghívásának.

Dénes elárulta, hogy egy ázsiai országból kapott egy öt évre szóló szerződésajánlatot, amely a jövő év elején kerülhet aláírásra. Versenyeken kellene indulnia és termékeket népszerűsítenie.

A tapasztalt sportolónak vannak békéscsabai követői is.

A hétvégén a Budapesten, a Vasúttörténeti Parkban megrendezett Superbodyn ketten is elindultak a Scitec Superbody athletic kategóriában.

A korábbi sikeres magasugró és dartsos, Filyó Tibor a tizenhatos mezőnyben a 7., Hidvégi Dávid a 11. helyen végzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában