Súlyemelés

2022.10.31. 19:26

Fekécs Szilárd országos csúcsokkal bizonyított az Eb-n

Az albániai tengerparti városban, Durresben rendezett utánpótlás Európa-bajnokságon az U23-asok 81 kilogrammos kategóriájában összetettben és szakításban arany-, lökésben ezüstérmes, békéscsabai Mitykó Veronika mellett még egy megyei kiválóság lépett a súlyokhoz.

P. B.

Fekécs Szilárd

A Békési TE 18 éves tehetsége, Fekécs Szilárd a juniorok (amely korosztályban a 18 és 20 közötti fiatalok indulhatnak) 81 kg-os versenyében mérette meg magát 13 induló között és lett összetettben hatodik, ami fantasztikus teljesítmény az erős juniormezőnyben.

Szakításban 138, lökésben 170 kilót ért el, ezekkel az eredményekkel előbbi fogásnemben a hetedik, utóbbiban a hatodik helyet szerezte meg. A 170 kilós lökése új korosztályos országos rekordot jelent (korábban 166-tal tartotta az itthoni csúcsot), akárcsak a 308 kg-os összetett eredménye, amivel szintén saját eddigi országos legjobbját (ami 305 kiló volt) tudta felülmúlni.

– Szilárd még csak tizennyolc éves, tehát még van ideje, hogy „beleerősödjön” ebbe a korosztályba – értékelte Fekécs Szilárd Eb-szereplését hírportálunknak edzője, Balog János. – Az a pechje, hogy nagyon erős a 81 kg-os súlycsoport. Helyezésben nem ő érte el a legjobb eredményt a magyar indulók közül, de az úgynevezett Robi-pontok, a világcsúcshoz való viszonyítás alapján az övé volt az egyik legjobb teljesítmény. Ötszáz pont felett zárt, ami nagyon jónak számít. Az Eb előtt, még itthon, azt mondtam neki, ha az eddigi háromszázöt kilós csúcsa felett emel, az már jó lesz. Sikerült neki. Sőt, titokban reméltük, hogy a háromszáztíz is meglesz neki, de bízzunk benne, hogy ez majd a november végi országos bajnokságon sikerül. Remélem, megfelelő lesz a felkészülése, nem jön közbe semmi és akkor esélye nyílik arra, hogy tovább lépjen a háromszáznyolc kilóról is.

A tatabányai ob-ra három békési versenyző készül a következő hetekben: Fekécs Szilárd junior 89 kg-ban, a serdülőknél Fekécs Gergő 67 kg-ban, míg Nagy Zsolt 89 kg-ban indul el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában