Labdarúgás –NB II.

2022.10.04. 10:23

Győzelmi kényszerben a szerdai találkozón a lila-fehérek

Utoljára augusztus 14-én Gyirmóton nyert bajnoki mérkőzést a Békéscsaba 1912 Előre az NB II-ben, azóta hatszor léptek pályára a lila-fehérek és három döntetlen mellett három vereség a mérleg. Vasárnap a Kórház utcában a Mosonmagyaróvárral sem bírtak Lukácsék és a tabella 15. helyére csúsztak vissza. Innen kezdhetik meg a visszakapaszkodást szerdán, amennyiben pontokat szereznek a Kozármisleny ellen.

G. P.

Békéscsaba 1912 Előre

Forrás: MW-archív

A bajnokság még rettenetesen hosszú, de játékost, edzőt és szurkolót is megviseli, hogy a tizenötödiknél lejjebb a 16-18. helyek az új szabályok szerint rájátszást, az utolsó két pozíció pedig a biztos kiesést ér, vagyis fokozott veszélyhelyzetben van a csabai csapat.

A legutóbbi fordulóban született eredmények (az MTK 4–1-es veresége a Csákvár, a Diósgyőr botlása Szentlőrincen) azt bizonyítják, hogy ebben az osztályban tényleg bárki bárkit megverhet, s ez figyelmeztető lehet a csabaiak számára a tabellán még mögöttük, a 18. helyen tanyázó, ám Dorogon két hónapos nyeretlenségi szériájának véget vetve mindhárom pontot begyűjtő újonc Kozármisleny elleni találkozó előtt.

A viharsarki gárda két vereségből érkezik a szerdai hétközi mérkőzésbe úgy, hogy az elmúlt másfél hónapban rendkívül fontos pontokat szórt el, ezek pedig rettentően fognak hiányozni a végelszámolásnál.

A feladat tehát adott: Kozármislenyben győzni kell. Mindkét együttes számára hatpontos lesz az összecsapás, hiszen a felek között mindössze két egységnyi a különbség, így aki győzni tud, biztosan a másik előtt várhatja majd a 11. fordulót.

Győzelmük után nem kétséges, hogy a tavasszal az NB III Közép csoportjában 92 ponttal bajnok Baranya megyeieknél motivációban és akarásban nem lesz hiány, a csabaiaknál ugyanakkor ezen a területen még van mit előrelépni. 

A két együttes – a klub honlapja szerint – majdnem öt és fél éve találkozott utoljára egymással, egészen pontosan 2017. április 9-én, amikor 5–1-re az Előre győzött. Összességében abszolút lila-fehér fölényt mutat az egyenleg, hiszen az egymás ellen lejátszott bajnoki mérkőzéseket tekintve háromszor a Csaba, míg egyszer a szerdai vendéglátók győztek.

Színes lapok miatt csabai részről Zvara Levente Mátyás biztosan kihagyja a kétnapos túrát, hiszen a Mosonmagyaróvár elleni mérkőzés 45. percében kiállították. Továbbra is veszélyeztetett helyzetben lehet Kitl Miklós és Mikló Roland, hiszen négy-négy sárga cédulával rendelkeznek. A Kozármisleny keretében hasonló szankciók miatt nem lesz eltiltott.

A szerdán 18 órakor kezdődő HR-Rent Kozármisleny–Békéscsaba 1912 Előre mérkőzés játékvezetőjének Derdák Marcellt jelölte ki a hazai szövetség. Két segítője Huszár Balázs és Máyer Gábor lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában