Labdarúgás - NB II.

2022.10.02. 14:57

Békéscsabán győzött a Mosonmagyaróvár – galériával, videóval

A labdarúgó NB II 9. fordulójában a 13. helyen tanyázó Békéscsaba az utolsó előtti Mosonmagyaróvárt látta vendégül. A vendégek a 86. percben lőtt góljukkal megszerezték a győzelmet.

Fotó: Bencsik Ádám

Békéscsaba 1912 Előre–Credobus Mosonmagyaróvár 0–1 (0–0)

NB II-es mérkőzés. Békéscsaba, 830 néző. V.: Farkas T. (Rózsa, Ring). Békéscsaba: Bukrán – Puskás G. (Hodonicki, 71.), Fazekas L., Albert I. – Váradi (Szalai D., 46.), Zvara, Kitl M., Fülöp I. (Szabó Cs., 85.) – Czékus (Mágocsi, 84.), Lukács R. (Máris, 46.), Hamed. Vezetőedző: Brlázs Gábor. Mosonmagyaróvár: Heinrich – Gáncs Buglyó, 83.), Czingráber, Debreczeni A., Jasarevic (Múcska, 67.), Horváth K. – Simita, Végh, Illés (Monori, 67.) – Nagy Z. (Papp Sz., 89.), Szalka (Sajbán, 83.). Vezetőedző: Horváth Csaba.

Sárga lap: Szalka a 36., Jasarevic az 55., Debreceni a 60., Albert az 54. percben.

Szögletarány: 7:3 (4:3).

45+2. perc: Zvara rántotta le a félpályánál az egyedül kiugrani készülő Illést, amiért a játékvezető kiállította.

86. perc: Horváth Kevin ívelte középre a labdát, Nagy Zoárd pedig 10 méterről az üresen maradt kapu közepébe bólintott,0–1.

Jó: Puskás G., ill. az egész csapat.

Az NB II-es újonc Mosonmagyaróvár lépett fel támadólag, az első tíz percben meglehetősen sok időt töltöttek el a békéscsabai térfélen, illetve a 16-os környékén. Az első nagyobb helyzetet mégis a hazaiak hoztak össze, Hamed váratlan lövését nagy bravúrral védte az óvári kapus.

Nem rágtuk tövig a körmünket az izgalmaktól, bár mindkét csapat szorgos iparos módjára tette a dolgát, de egyik kapu előtt sem alakult ki igazán veszélyes helyzet. A legtöbb zavart Hamed okozta a vendégkapu előtt, ám fejesei és lövése után sem zörrent meg a látogatók hálója.

Gól a szünetig nem született, viszont egy, a később a játék alakulását befolyásoló ítélet igen: Zvara a gólhelyzetben a félpályánál kiugró Illést addig ráncigálta, míg az el nem esett. Villant a piros, a csabaiak tíz emberrel veselkedhettek neki a második negyvenöt percnek.

A helyzet mit sem változott a második félidőben, egyik gárda sem tudott mezőnyfölényt kiharcolni, próbálkozások itt is, ott is akadtak, de túl sok dolga egyik kapusnak sem akadt. A Lukácsot váltó Máris ugyan megszerezhette volna a vezetést, labdája centikkel ugyan, de célt tévesztett. Nem volt észrevehető, hogy a lila-fehérek emberhátrányban játszanak, de ki tudja, hogy mit mutatott volna az eredményjelző, ha tizenegy emberrel játszanak.

A vendégeken azért mintha jobban látszódott volna az akarás, a mindenáron való győzni akarás. A hajrában Nagy Zoárd pontos fejese után a csabai kapuban kötött ki a labda, s erre nem volt válasza a lila-fehéreknek.

Hat nyeretlenül megvívott bajnoki mérkőzés után sikerült győzelmet aratnia a nemrégiben edzőváltáson átesett mosonmagyaróvári csapatnak az utoljára augusztus közepén mérkőzést nyerő Békéscsaba otthonában.

Brlázs Gábor: – Gyalázatos teljesítményt nyújtottunk az első félidőben. Szégyenlem magam ezért, és remélem, hogy nem csak én. Az esélytelenek nyugalmával a csapat jól játszik, de ha mi nekünk van nagyobb esélyünk, akkor rendre alulmaradunk. 

Horváth Csaba: – Jól kezdtük a mérkőzést, meg is leptük a Békéscsabát. Bár voltak veszélyes helyzeteik, mégis úgy érzem, hogy jobban játszottunk az első félidőben. A kiállítás meghatározta a második félidő kimenetelét.

További eredmények: Gyirmót FC Győr–Nyíregyháza Spartacus FC 2–3, Dorogi FC–Kozármisleny 1–3, Szentlőrinc–DVTK 2–0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában