Labdarúgás - NB II.

2022.10.22. 17:01

Gólparádé csabai győzelemmel - galériával

Békéscsaba 1912 Előre–Nyíregyháza Spartacus FC 4–3 (2–1).

Fotó: Für Henrik

Labdarúgás NB II-es mérkőzés. Békéscsaba, 860 néző. V.: Sipos (Bede, Bertalan). 

Békéscsaba: Bukrán – Bora, Farkas M., Albert I. (Fazekas L., 89.), Szalai D. – Zvara, Horváth P. Mikló (Hodonicki, 89. – Czékus (Talpalló, 89.), Hamed (Váradi, 77.), Lukács R. (Máris, 65.). Vezetőedző: Brlázs Gábor. 

Nyíregyháza: Fejér – Farkas B. (Pataki, 52.), Baki, Gengeliczki, Jánvári (Deutsch B., 62.) – Márkus (Csősz, 77.), Sigér Á. – Pantovics, Gresó (Szokol, 52.) – Pekár (Kovács Á., 62.), Novák Cs. Vezetőedző: Huszák Géza.

Sárga lap: Baki a 25., Lukács R. a 32., Farkas Bendegúz a 37., Deutsch a 71., Váradi a 78., Albert I. a 80., Csősz a 86., Máris a 90. percben.

Szögletarány: 3:1 (1:1).

5. perc: Novák vezette fel a labdát a bal oldalon, jól tálalt Pekár elé, aki 8 méterről, jobbal kapásból a kapu közepébe lőtt, 0–1.

7. perc: Zvara lőtt 18 méterről, a kapusról kijött a labda, az üresen álló Hamed, 5 méterről, ballal a kapu közepébe passzolt, 1–1.

19. perc: Vezet a Békéscsaba! Horváth Péter passzolt Szalaihoz, aki három csel után 18 méterről, ballal a bal alsó sarokba lőtt, 2–1.

47. perc: Horváth Péter indította fejjel a saját térfeléről Hamedet, aki lefutotta a védőjét és 12 méterről jobbal gyönyörűen emelte át a kapuson a labdát, ami a kapu közepébe hullott, 3–1.

64. perc: A frissen beállt Kovács lódult meg a jobb oldalon, befelé cselezte magát és jobbal 12 méterről a jobb alsóba lőtt, 3–2.

68. perc: Szabadrúgáshoz jutott a Békéscsaba az alapvonal közeléből mintegy 15 méterről, Horváth jobbal a jobb felső sarokba bombázott, 4–2.

75. perc: Négy percet töltött csak a pályán a csereként beálló Deutsch Bence, aki Máris buktatásáért megkapta a második sárga lapot, majd a pirosat.

81. perc: Albert sárgát érően buktatta a 16-oson belül Novákot, 11-es! A büntetőt a sértett a jobb alsó sarokba lőtte, 4–3.

Azonnal üzemi hőfokra álltak a csapatok, nem telt el húsz perc és már három gólt jegyezhettünk fel. A Nyíregyháza szerzett vezetést egy szép Pekár-góllal, de két perc múlva már jött is a válasz, a szemfüles Hamed révén. A csabaiak kettőzött erővel harcoltak, és Szalai szép egyéni megoldás után lőtt találatával a 19. percben átvették a vezetést. A nyíregyháziak idegesen játszottak, heveskedésüknek pedig két sárga lap lett az „eredménye”. Lüktető, jó iramú mérkőzést láthatott a publikum, de a szünetig már nem esett újabb találat.

A második félidőben sem unatkoztak a nézők, szinte rögtön a kezdés után Hamed látványos emeléssel növelte a csabai előnyt, majd a csereember, Kovács Ádám Tibor szépített, nyílttá téve a mérkőzést. Horváth Péter négy perccel később rúgott szabadrúgásgólja a forduló találatának is elmenne, a középpályás az alapvonal közeléből lőtt a pipába. A csereként beálló Deutsch mindössze négy percet töltött a pályán, mert előbb sárgát, majd pirosat kapott a megmozdulásáért. Csapata büntetőből így is szépíteni tudott, de kiegyenlíteni már nem, így a Békéscsaba kilenc nyeretlenül megvívott mérkőzés után újra győztesen hagyhatta el a pályát.

Brlázs Gábor: – Sajnos az első lehetőségét kihasználta a Nyíregyháza, de sikerült viszonylag hamar egyenlítenünk és kézben tartottuk a mérkőzést. Kicsit könnyű gólokat kaptunk, de mondtam a fiúknak a mérkőzés előtt, hogy mindegy milyen arányban, de ma nyernünk kell.

Huszák Géza: – Talán furán fog hangzani, de szerintem nem játszottunk rosszul, a gólt is nagyon jó ütemben értük el, de az egyéni hibák miatt kaptunk négy gólt, ami döntően befolyásolta a mérkőzést. Tőlünk jobb csapat sem bírná ki ezeket a potyagólokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában