Kézilabda - NB I. B

2024.05.18. 22:02

Küzdelmes meccset nyert a Békés - galériával

Jól sikerült a Békési FKC NB I B-s férfi kézilabda-csapatának hazai évzárója. Az első számú viharsarki alakulat rangadó jellegű találkozót nyert a szívósan küzdő Mezőkövesd ellen, ezzel pedig az utolsó forduló eredményeitől függetlenül negyediknél már rosszabb nem lehet, de egy helyet esetleg még javíthat.

Bakulya Mihály

Haszilló Gergő az elején ellenállhatatlannak bizonyult. Fotó: Jenei Péter

Optimum Solar-Békési FKC–Mezőkövesdi KC 31–27 (13–13)
NB I. B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 250 néző. Vezette: Csányi Tibor, Tóth Dávid.
Békés: Takács – KEPESS 3 (1), HORVÁTH L. 3, HASZILLÓ 4, DÁVID 1, MEZEI 10, FEDOR 4. Csere: Vígh (kapus), Kovács Sz., ÁRPÁSI 3, Novák Zs., Varsandán, LAUFER 3, Novák E., Sütő. Edző: Padla József. A Mezőkövesd legjobb góldobói: Kátai 9 (1), Kovács B. 6, Veres 4.
Kiállítások: 4, ill. 8 perc. Hétméteresek: 2/1, ill. 1/1.

Haszilló két találata közé három kövesdi ékelődött az első öt percben és a folytatásban is fej-fej mellett haladt a két gárda, jobbára a vendégek vezetése mellett. A hazaiaknál jól működött a Horváth-Haszilló-Mezei tengely támadásban, utóbbi átlövésével a félidő közepén, 8–7-nél ismét a házigazdáknál volt a minimális előny. Amikor a 21. percben a beálló Árpási Patrik is feliratkozott a góllövőkhöz, 10–8-nál először járt előrébb két találattal a házigazda, a borsodiak azonban jó védőmunkával visszakapaszkodtak és a szünetig döntetlenre alakították az eredményt.


A második félidő első felében már kevesebb energiát fordított védekezésre a két fél, így látványosabb lett a meccs. Mezei Richárd eredményessége jóvoltából állandósult az egy-két gólos hazai fór, amely a 46. percben nőtt először háromra (22–19). Időkéréssel rendezték soraikat a kövesdiek, 23–23-nál ismét utolérték a békésieket, amit Padla József sem hagyott szó nélkül. Az utolsó 9 percet 23–24-es állásról kezdték a csapatok. Fedor Bence ebben a szakaszban fontos két találatot jegyzett, amivel 27–24-re fordítottak a hazaiak, és innen már nem is adták ki kezükből a meccset.
Padla József: – Igazi rangadót tudtunk megnyerni. Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, kiemelkedő hozzáállással a hullámvölgyeket is kompenzálni tudtuk. Jól eső érzés, hogy az utolsó hazai mérkőzésen győzelemmel tudtunk búcsúzni a közönségünktől és a távozóktól.

A. P.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában