Összefoglaló

2024.05.18. 20:05

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. május 18.

A szombat sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. május 18-án.

Beol.hu
Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Átadták a Brillante-2024 Nemzetközi Pálinka- és Párlatverseny díjait a Gyulai Pálinkafesztiválon szombaton – tájékoztatták a szervezők az MTI-t. A versenyre idén rekordszámú nevezés, 1353 minta érkezett, ami jelentősen túlszárnyalta a tavalyi 1178-at. A legtöbb párlat idén a szőlő és szőlőeredetű termékekből érkezett, összesen 219.

Harminc éve nyílt meg Békéscsabán a Munkácsy Emlékház, ennek apropóján tartottak változatos programot az érdeklődőknek az intézményben szombaton. 

Tizenhét Békés vármegyei településen már a választás előtt eldőlt lényegében, hogy ki lesz a jövőben a polgármester, ugyanis csak egy jelölt indul a posztért.

Gyermekeknek, családoknak szóló koncertként, előadásként alkották újra a Munkácsy Vizuált szombaton Békéscsabán, a zeneiskola kamaratermében.

Tűz ütött ki egy gyomaendrődi tanyán, egy ember meghalt. Szerencsére mindez csak a tűzvizsgálók és a rendőrségi helyszínelők közös gyakorlatának forgatókönyve alapján történt, valójában nem következett be tragédia, és senki nem volt veszélyben.

A békéscsabai Zsilák Katicát bordámává, a békési Juhász Jácintot pedig borlovaggá avatták pénteken a gyulai vár udvarán. Az új tagok a ceremónián esküt tettek, hogy szent ügyük lesz a bor szolgálata és dicsőségének hirdetése.

Június 1-jén indul Budapestről Klein Dávid és Nagy Márton, a Johnnie Walker Hindukus Expedíció 2024 két hegymászója a 7403 méter magas Istor-o-Nal csúcsára.

Nem vitték el a főnyereményt, jövő héten 2,535 milliárd forintért lehet játszani!





 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában