Iskola

2024.05.18. 17:45

Műfüves borítást kaphat az aszfaltpálya Méhkeréken

Megújulhat, műfüves borítást kaphat az általános iskolai futballpálya – ismertette Tát Margit polgármester, hozzátéve, hogy jelentősen segítséget kaptak ebben a gyulai önkormányzattól.

Licska Balázs

A Facebook-oldalán azt írta, hogy régóta szeretnék felújítani az általános iskolai sportpálya burkolatát, hiszen helyenként balesetveszélyes is a töredezett aszfalt, és a gyermekek biztonsága miatt ez nem maradhat így tovább. Több alkalommal pályáztak a felújításra, eredménytelenül. Most mindenféle kiírástól és támogatástól függetlenül egy felajánlásnak hála műfüves borítást kaphat a futballpálya. 

sportpálya, méhkerék
A napokban egyeztettek a feladatokról a sportpályán. Fotó: Tát Margit Facebook-oldala

Hozzátette: a kiváló kapcsolatnak és a jó együttműködésnek köszönhetően Gyula önkormányzata és a Gyulasport Nonprofit Kft. felajánlott számukra kellő mennyiségű, kiváló állapotban lévő műfüvet, amelynek a telepítését is magukra vállalták. A műfű szállítását, a terület előkészítését, a szükséges részeken az aszfalt felmarását, illetve a műfű megtámasztásához a pálya teljes területének betonszegélyezését az önkormányzat vállalta.

A napokban a fenntartó Gyulai Tankerületi Központ munkatársaival, illetve Martyin-Ruzsa Anna igazgatóval megállapodtak a feladatok ütemezéséről, a megvalósítás így az összehangolt munka mentén el is rajtolt. Megkezdik a közel 140 folyóméternyi betonszegélyelemek öntését, a nyári szünetben ezeket elhelyezik, így a következő tanév immár a műfüves pályán indulhat az általános iskolában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában