Labdarúgás - Női NB II

2024.05.15. 10:21

Magabiztos Amazonok-győzelem Szolnokon

Szolnokon aratott győzelmet a Gyulai Amazonok csapata az NB II.-es női nagypályás labdarúgó-bajnokság vasárnapi 20. fordulójában. Sikerükkel a lányok hetedik helyen zárják az évet a Keleti csoportban, függetlenül a hátralévő két forduló eredményeitől.

Bakulya Mihály

Kurai Nikolett a második gyulai gólt jegyezte. Fotó: Tóth László

Fotó: Toth Laszlo

Szolnoki MÁV SE–Gyulai Amazonok 0–3 (0–2)
NB II.-es női labdarúgó-mérkőzés. Szolnok, 50 néző. Vezette: Barta Viktória.
Gyula: Kósa – Szappanos (Kurta), Lovas, Kajári, Molnár Á., Nagy K. (Laczó), Kurai, Czirók, Mezei, Komlósi (Danics), Bordás. Edző: Molnár Zoltánné.
Gólszerző: Komlósi (10., 70.), Kurai (40.).

A jó képességű Szolnok kezdeti támadásait meg tudta szűrni a gyulai csapat, Komlósi Anna pedig egy szabadrúgás utáni kavarodásból a vezetést is megszerezte. Nyugodt mederben folyt a játék, a félidő végéhez közeledve Kurai Nikolett 20 méteres szabadrúgásból tette megnyugtatóvá az Amazonok előnyét. Szünet után több helyzet adódott a gyulaiak előtt, Nagy Katalin három alkalommal is eldönthette volna a meccset, helyette azonban Komlósi Anna tette ezt meg, aki a 70. percben ziccerben volt higgadt.
Molnár Zoltánné: – Végig jól és felszabadultan játszottunk, a csapatban mindenki hozzátett a győzelemhez. Még két mérkőzés vár ránk, szeretnénk további pontokat gyűjteni.

A bajnokság állása 20 forduló után: 1. Bp. Honvéd 57 pont, 2. Újpest FC 52, 3. Eger 46, 4. Nyíregyháza 36, 5. Lőrinci 36, 6. Hatvan 34, 7. Gyula 28, 8. Kazincbarcika 19, 9. Arany Bácska 16, 10. Szolnok 13, 11. BVSC 6, 12. SKSE 6.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában