Röplabda

2022.09.29. 14:07

Rangos tornán szerepel a BRSE

Másfél héttel a szezon első tétmeccse, az ukrán bajnok Prometey elleni Közép-európai-Liga előtt a romániai Lugosra utazik a Swietelsky-Békéscsaba női röplabdacsapata, hogy részt vegyen egy négycsapatos felkészülési tornán.

Gajdács Pál, [email protected]

Archív fotó

A békéscsabaiak lugosiakkal való kapcsolata több mint egy évtizedes múltra tekint vissza. A román klub által rendezett torna – melyet az az UTE vendégjátéka, a nyíregyházi Fatum-kupa, valamint a mátraházi edzőtábor előzött meg – egy ideje már hagyománynak számít és biztos helye van a békéscsabai naptárban, ez a környezet és színvonal ideális lehet arra, hogy a csapat képet kapjon arról, hol is tart.

Pénteken magyar idő szerint 15 órakor az Alba Blaj ellen kezd a Békéscsaba, amely néhány évvel ezelőtt még Bajnokok Ligája-döntőt játszott, de most is a bő európai elithez tartozik. Többen a világbajnokságon való érdekeltségük miatt hiányozni fognak, de így is komoly játékerőt képviselnek. Szombaton 17.30-kor a Lugos ellen lép pályára a csapat, amelynél jelentős erősítést végeztek nyáron, vasárnap 10 órai kezdettel pedig a szerbiai Szabadka ellen zár Tóth Gábor együttese.

A csabai szakmai stáb tehát nemzetközi szinten is jegyzett együttesek ellen vizsgálhatja meg, hogy hol is áll jelenleg a csapat. 

Baran Ádám, a Békéscsabai RSE elnöke a klub honlapján elárulta, hogy egy hely még kiadó centerposzton, a stábbal pedig aktívan figyelik a játékospiacot, de semmiképp sem szeretnének elhamarkodott döntést hozni.

– A legfontosabb az, hogy megfelelő ember kerüljön kiválasztásra. Zajlanak az egyeztetések, és amint úgy ítéljük meg, hogy lépni kell, akkor azt meg fogjuk tenni – jegyezte meg a klubvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában