Sutyinszki István

2022.09.19. 12:13

Jól szerepelt az Eb-n a szarvasi magyar bajnok

A közelmúltban a csehországi Cholticében rendezték meg Hunter Field Target (HFT) Európa-bajnokságot, amelyen Sutyinszki István is megmérette magát. A szarvasi versenyző beszámolója szerint az indulók korábbi viadalokról már ismerték a helyszínt – egy kastély hatalmas és gyönyörű parkjában több száz éves fák között alakították ki a pályát.

P. B.

Sutyinszki István huszonötödikként zárta a viadalt.

– Maga a pálya remekül volt megépítve, nemcsak a sűrű erdőben, hanem a nagy tisztáson is sok célt helyeztek el, így a különböző terepviszonyok között kellett jól megbecsülni a célok távolságát – mondta Sutyinszki István. 

– A verseny két napos volt, mindkét napon negyven célt kellett meglőni. Az időjárás változóan alakult, voltak szélcsendes szakaszok, de erős széllökések és napsütéses időszak is, miközben mindkét napon a szakadó esővel is meg kellett küzdenünk, ami néha ónos esőbe csapott át. Ez nagyon megzavarta a versenyzőket, kizökkentette őket a nyugalmukból. Nekem az első napon nem volt szerencsém, sok hibát követtem el a fekvő, és a legnehezebb térdelő és álló célokból is.

Az idén a klasszikus tereplövészetben és a vadászati stílusban űzött HFT-ben is országos bajnok Békés megyei kiválóság 28 ponttal zárta az első versenynapot.

– Szerencsére a magyar csapat nagy részének jobban ment az első körben, így holtversenyben a második helyen álltunk. A második nap az időjárás ugyanolyan változó volt, de sokakkal ellentétben sikerült javítom és harminckét ponttal zártam, így a magyar csapatot tekintve is jó eredményt értem el. A többi magyar induló közül mások is javítottak és volt, aki rontott a második versenynapon, ám így is sikerült a cseh csapatot megelőzve megőrizni a második helyet a csapatversenyben a lengyelek mögött.

A magyar csapat: Nagy Katalin, Jakab Miklós, Kozma Ferenc, Osztafin Ákos, Szilágyi Sándor és Sutyinszki István.

Egyéniben a legjobb magyar eredmények: Nagy Katalin a női kategóriában első lett, míg Vágner Lara a juniorok között lett első. A legjobb magyar férfi egyéni helyezés a korábbi világbajnok Szilágyi Sándorhoz kötődik, aki negyedik helyezést ért el. Sutyinszki István a 25. helyen végzett a nagyjából 150 résztvevős mezőnyben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában