Labdarúgás - NB III.

2022.09.09. 15:20

A másodikat fogadja az Előre II.

Távol álljon tőlünk, hogy telhetetlenek legyünk, szóval csak a múlt hétvégi veretlen mérleg megismétlésében reménykedünk.

P. B.

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A labdarúgó NB III. Keleti-csoport előző fordulóját a Békéscsaba 1912 Előre II. és az újonc Körösladány is győzelemmel zárta, míg a Füzesgyarmat döntetlent ért el. Vasárnap a nyolcadik körrel folytatódnak a küzdelmek a harmadosztályban. A 15. helyen álló, három meccse veretlen gyarmatiak a lejtmenetben lévő, az elmúlt öt találkozóját kivétel nélkül elveszítő Hatvan vendégei lesznek és égetően nagy szükségük lenne mindhárom pontra. A korábban a Békéscsabát irányító Zoran Szpisljak vezette, a 18. pozíciót elfoglaló hatvaniak legutóbb az Előre II.-vel szemben maradtak alul három nullára, így a két csapat formáját tekintve az FSK helyzete – finoman fogalmazva – korántsem reménytelen.

A ladányiak sorozatban hat mérkőzés óta veretlenek és előreléptek a negyedik helyre a tabellán. Ekker Attila együttes a tizenkilencedik Jászberényt fogadja, amely a hetedik körben nyert először az idényben, eddig sérülések tizedelték, ám így is szoros mérkőzéseket vívott és háromszor is egy góllal kapott ki. A jászságiakat erősíti a korábbi élvonalbeli ász, Remili Mohamed. A KMSK-nál nem számolhatnak az egyik edzésen megsérülő Farkas Jánosra. 

A pocsék rajt és hat vereség után a huszadik, utolsó helyen álló Előre II. fiataljai a múlt hétvégén végre sikert élhettek át a Hatvan ellen. Szenti Zoltán és Nagy Sándor tanítványai vasárnap újra itthon szerepelnek, méghozzá a második helyezett, az eddigi mérkőzéseken kevés gólt kapó Putnok ellen. Bízunk benne, hogy a lila-fehérek lendületbe jöttek az első sikert követően, ettől függetlenül a papírforma alapján angy bravúr lenne, ha hétvégén újra ponto(ka)t szereznének.

NB III., Keleti-csoport, 8. forduló: A Békés megyei csapatok programja. Szeptember 11., vasárnap: Békéscsaba 1912 Előre II.–Putnok FC, 13.00. FC Hatvan–Füzesgyarmati SK, 16.00. Körösladány MSK–Jászberényi FC, 16.00. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában