Kézilabda

2022.09.27. 12:41

A csabai Bucsi Lili is a válogatottban

Kézilabda Válogatott hetet tartanak a női szakágban, az NB I.-es küzdelmek is szünetelnek az előttünk álló időszakban (az élvonalbeli Békéscsaba legközelebb csak október 15-én játszik bajnoki mérkőzést a másik újonc NEKA ellen).

A november negyedikén rajtoló, szlovén–északmacedón–montenegrói közös rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar nemzeti együttes Siófokon edzőtáborozik, majd Szlovénia felé veszi az irányt, ahol előbb csütörtökön, Celjében, majd szombaton Ljubljanában is felkészülési mérkőzést vív az Eb-társházigazda szlovén válogatottal. A túra jelentőségét az is adja, hogy a mieink a kontinenstorna csoportkörében – és a remélt továbbjutás esetén a középdöntőben is – a ljubljanai helyszínen lépnek majd pályára.

A felnőtt mellett a magyar korosztályos válogatottak, a serdülők, az ifik és a juniorok is összegyűltek, méghozzá az őszi szezon során első alkalommal. A 2004-es és 2005-ös születésű tehetségek alkotta junior-válogatott vezetését a közelmúltban a bajnoki bronzérmes debreceni felnőttcsapatot irányító Szilágyi Zoltán vette át. A szakemberrel a fiatalok a 2023-as U19-es Európa-bajnokságra készülnek, ennek első állomása a héten Siófokon zajló edzőtábor. A keretben ott van a Békéscsaba kiválósága, az ifjúsági nemzeti együttessel korábban Európa-bajnok és világbajnoki bronzérmes Bucsi Lili is.

Az ifjúsági-válogatott, a 2006-os és 2007-es korosztály Balatonbogláron edz a héten a békéscsabai születésű, korábbi klasszis válogatott beálló Bohus Beáta iránymutatásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában