Éjszakai csillagtúra

2022.08.09. 20:47

Vicces és ügyességi próbatételek várták az érdeklődőket a békéssámsoni programon

A Békéssámsoni Tömegsport Egyesület negyedik alkalommal hirdette meg az érdeklődők számára az éjszakai csillagtúrát. Az elmúlt alkalmak sikere idén is garantált volt, már esteledett, amikor a gyülekezők megjelentek a békéssámsoni játszótér területén, hogy bekapcsolódjanak egy kalandokat ígérő, ötórás programba. Az éjszaka a falu területén, több állomásponton, különböző játékos feladatok megoldására csábította a falu apraját, nagyját.

Csete Ilona

A békéssámsoniak kedvelik a csillagtúrás programot, idén is sokan neveztek

Fotó: BMH

A sikeres program végén Virág Zoltánnal ültünk le értékelni az idei programot. Ő a Békéssámsoni Tömegsport Egyesület tagjaként már negyedik alkalommal szervezte meg az egyesületi tagok aktív közreműködésével, segítségével az éjszakai csillagtúrát. 

– Az évek alatt igazi családi rendezvénnyé nőtte ki magát az esemény. Az első túrát 2018-ban hirdettük meg, és akkora volt a sikere, hogy azóta minden nyáron megismételjük a játékos vetélkedőt. Általában kétszáz-kétszázötven embert mozgat meg az éjszakai verseny. Azonban ennél sokkal nagyobb az érdeklődés, de sajnos csak ennyire van az egyesületnek kapacitása – tette hozzá a szervezők nevében kissé szomorúan. Azt is elárulta, idén a meghirdetés után két órával beteltek a helyek, sokan lemaradtak a nevezésről. 

– Igazi családi rendezvény ez a verseny, ahol sokszor a gyerek, a szülő és a nagyszülő alkot egy csapatot, de baráti társaságok, munkahelyi csapatok is jönnek, neveznek. Idén a legfiatalabb versenyző kilenc-, a legidősebb hatvankilenc éves volt. Őket különdíjjal is jutalmaztuk.

Most tizenkilenc csapat indult legkevesebb négy, maximum tizenkét fővel, és húsz állomás feladatait kellett végrehajtaniuk. Leginkább vicces és ügyességi próbatételek voltak, de nem maradt ki az éjszakai lövészet, a Magyarország-kvíz, az éjszakai kerékcsere (autón), a memóriafeladat és a csapatépítő játék sem. A verseny ideje alatt térkép segítségével (no és zseblámpával) kellett tájékozódni, ami azért is érdekes, mert már más településekről is neveztek a versenyre. 

Megtudtuk, a szervezők a támogatóik segítségével mindenkit megvendégeltek lila hagymás zsíros kenyérrel és üdítővel. Az első három csapatot pedig éremmel is díjazták. 2022-ben a Házi Vegyes elnevezésű békéssámsoni csapat nyerte meg az éjszakai csillagtúrát. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában