Tenisz

2022.08.25. 11:31

Nem jutott a legjobb nyolc közé Bondár Anna

Bondár Anna búcsúzott a nyolcaddöntőben a kanadai Granbyben zajló, 251 ezer dollár (101,5 millió forint) összdíjazású kemény pályás női tenisztornán, amely a US Open előtti utolsó felkészülési állomás volt.

G. P.

Archív fotó: Kiss Annamarie

A világranglistán elfoglalt 56. helyével a legjobb magyarnak számító játékos hétfőn a hazai közönség előtt szereplő Kayla Crosst búcsúztatta, a folytatásban pedig a német Tatjana Maria (92.) várt rá, aki júliusban negyeddöntőt vívott a wimbledoni bajnokságon. 

Kettejük legelső találkozóját eredetileg kedden rendezték volna, de az esőzések miatt csak szerdán tudták elkezdeni. A 25 éves Szeghalmon nevelkedett Bondár számára rosszul indult a meccs, kétszer is elbukta a szerváját, és a férjével, valamint két lányával versenyről versenyre utazó a formáját a kemény pályás szezonban is megőrző ellenfél 4:0-ra elhúzott. 

Ezután 4:1-nél a 34 éves Maria ápolást kért a térdeire, és a Hajdúszoboszló SE sportolója 5:3-ra felzárkózott, de a szettet már nem tudta megfordítani. A második játszma három brékkel indult, majd a rivális lépett meg 3:1-re. A negyedik kiemelt Bondár 3:2 után már nem nyert gémet, és 1 óra 15 perc elteltével mehetett is gratulálni a hálóhoz.

Nyolcaddöntő: Tatjana Maria (német)–Bondár Anna (4.) 6:3, 6:2.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában