Kézilabda

2022.08.06. 11:59

Másodjára már csabai siker született Romániában

A Békéscsabai Előre NKSE nyerte meg az újoncok csatáját Zilahon.

P. B.

Fotó: Előre NKSE/Facebook

Szombaton délelőtt lejátszotta második felkészülési mérkőzését is a rövid romániai túrán lévő Békéscsabai Előre NKSE NB I-es női kézilabdacsapata. A Papp Bálint által irányított lila-fehér együttes a román élvonalban újonc, olténiai CSM Targu Jiu (Zsilvásárhely) csapatával találkozott Zilahon. 

A kiélezett találkozó az utolsó negyed óráig gyakorlatilag végig döntetlenre állt, ám a hajrát a csabaiak bírták jobban, így végül biztató, hatgólos győzelmet arattak. A magyar kapuba a 45. perctől beszálló Madera-Domokos Claudia oroszlánrészt vállalt a sikerből, a záró 15 percben több fontos védést mutatott be, amely után gyors gólokat szereztek társai rendezetlen védelemmel szemben.

– A szebbik arcunkat mutattuk minden szempontból, játékban és sebességben is, a Zalau elleni első, pénteki meccshez képest. Örülök a győzelemnek. Mindenki játéklehetőséget kapott és több jó teljesítmény is volt a csapatban – mondta lapunknak a mérkőzés után Papp Bálint.

Az ENKSE legközelebb jövő szombaton az NB I. B-s Kozármisleny ellen játszik edzőmeccset Algyőn.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés, nők. Zilah. Békéscsabai Előre NKSE–CSM Targu Jiu (román) 35–29 (16–16). Legjobb dobók: Borbély M. 8, M. Agbaba 7, Gyimesi, Horváth G. 5-5, ill. Buca 7.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában