Nyíltvízi úszóbajnokság

2022.07.07. 16:56

Szanazugtól Dobozig úsznak jövő szombaton

Idén két futammal folytatódik a nyíltvízi úszóbajnokság, az Open Water Tournament (OWT): a profik és az amatőrök a békési Körösben és a gyékényesi búvártóban tehetik próbára tudásukat.

MTI

Illusztráció /shutterstock.com/

Jövő szombaton a békési Körös várja az indulókat, akik Szanazug és Békés Dánfok között 10 kilométeren, a Dobozi híd és Békés Dánfok között pedig 4 kilométeren próbálhatják ki magukat.

Az OWT augusztus 21-én Gyékényesre, a Kotró bányatóhoz látogat. A határmenti település turisztikai látványossága 15 méteres mélységével a búvárok kedvelt úticélja. Az úszók - amint az a szervezők tájékoztatásából kiderül - a szédítő mélység és a kristálytiszta víz miatt a búvárok által elsüllyesztett roncsokat és vízi élőlényeket, halakat is láthatnak tempózás közben. A három kilométeres pálya további különlegessége, hogy a közepén egy sziget található, ezt az amatőrök egyszer, a profik pedig háromszor kerülik meg.

„Tavaly hatalmas sikerrel zártuk az OWT versenyfolyamát, több százan tették próbára magukat a különböző helyszíneken. Egyre nagyobb azoknak a tábora, akiknek a mozgás szeretete mellett az is fontos, hogy közösségben sportoljanak, erre pedig remek alkalmat biztosítanak a jó hangulatú versenyek, sőt, már a felkészülés is - az úszóközösség tagjai közös edzéseken mozgathatják meg az izmaikat” - mondta el Mezős Balázs, az OWT alapítója.

A Verrasztó testvérek, Evelyn és Dávid a kezdetek óta támogatják az OWT versenyeket, idén is kilátogatnak a futamokra, hogy a rajtnál tanácsokkal lássák el az indulókat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában