Labdarúgás - NB II.

2022.07.15. 08:59

Két támadó, középpályás és kapus is aláírt az Előrénél

Négy új labdarúgó – Hamed Yasin, Talpalló Norbert Lajos, Fülöp István Sándor és Bukrán Erik – igazolását jelentette be pénteken az NB II-es Békéscsaba 1912 Előre.

Gajdács Pál [email protected]

Az elmúlt napokban mindannyian többször is pályára léptek a lila-fehérek felkészülési találkozóin és játékukkal meggyőzték a szakmai stábot, hogy érdemes lesz velük számolni.

A Békéscsaba testvércsapatától, a Nyíregyháza Spartacus FC-től egyelőre kölcsönbe kerül a Viharsarokba a támadó posztokon bárhol bevethető Hamed Yasin. A nagyszalontai születésű, 22 éves játékos édesanyja magyar, édesapja szudáni, és tagja volt az Afrika Kupán szereplő szudáni válogatottnak is. A 180 centi magas, jobblábas labdarúgó korábban Romániában a Sepsi OSK, a Csíkszereda, a CFR Cluj, a Pandurii, az ASA, valamint Liberty Salonta együtteseiben nevelkedett.

Hamed Yasin

Szélső-támadó pozícióba tért vissza Debrecenből a 19 éves, körösladányi származású Talpalló Norbert Lajos, aki a 2015–2016-os idényben a Körösladány MSK és a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia játékosa volt. Tavaly a magyar U18-as válogatottban is bemutatkozott, a románok elleni második mérkőzésén lépett pályára.

Talpalló Norbert Lajos

A középpályán, irányító poszton lehet nagy segítség a 182 centiméter magas, tapasztalt játékos, Fülöp István Sándor, aki a Sepsi OSK csapatától érkezett Békéscsabára. A marosvásárhelyi születésű, I. osztályú múlttal rendelkező labdarúgó korábban szerepelt a Diósgyőri VTK, az FC Botosani és az Avantul Reghin csapataiban is. A Sepsi OSK együttesével román kupagyőzelmet is magáénak tudhat.

Fülöp István Sándor

A Békéscsabán folytatja a 195 centiméter magas, 25 éves Bukrán Erik is. A jó adottságokkal rendelkező kapus a Budapest Honvédnél kezdte pályafutását, az angol Bolton és a Hull City kötelekében külföldi tapasztalatot is szerzett, majd 2016 és 2021 között a Diósgyőr kapuját védte. Békéscsabára pedig a PMFC-től érkezett.

Bukrán Erik

Az már korábban eldőlt, hogy a védelem oszlopos tagjának számító Farkas Márk meghosszabbította szerződését Békéscsabán, és Fazekas Lórántot is sikerült végleg megszerezni. Szintén szerződést hosszabbított a középpályás Kitl Miklós is, aki a 2020–2021-es idény óta szerepel Békéscsabán és teljesítményével, agilis játékával belopta magát a közönség szívébe.

Farkas Márk

Winter Dánielt az MTK Budapest visszahívta a kölcsönadásból, így rá a jövőben már nem számíthatnak Békéscsabán. Több fiatal játékos, aki eddig második csapat soraiban pallérozódott, a nyári felkészülési programot az első kerettel csinálja végig, így teljesítményük függvényében jó eséllyel többen lehetőséget, ezáltal profi szerződést is kaphatnak majd.

A Békéscsaba második csapatának szakmai stábjában is változás történt, hiszen Mészáros Márk a Szeged-Grosics Akadémia munkáját segíti majd. Márk a 2017–2018-as idénytől kezdve összesen 122 mérkőzésen segítette az Előrét, majd játékos karrierjét részben befejezve, az előző szezon végén vezetőedzőként átvette a második számú csapat irányítását. Az NB III-es csapat vezetőedzői pozícióját Szenti Zoltán vette át, akinek munkáját Nagy Sándor edzőként segíti, aki befejezi játékos karrierjét.

A Békéscsaba 1912 Előre keretei még nem véglegesek, hiszen próbázók folyamatosan érkeznek csapatokhoz, és még 2-3 poszton szeretnék megerősíteni a két együttest.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában