Kézilabda NB I. B

2022.05.28. 20:47

Az utolsó másodpercekben úszott el a békési siker

Döntetlennel búcsúzott közönségétől erre a bajnoki évre a Békési FKC NB I. B-s férfi kézilabdacsapata, amely a felsőházi rájátszás 9. fordulójában a tatai együttessel osztozott meg a pontokon. A vendégek szinte végig hátrányban voltak, csak az utolsó percben tudtak egyenlíteni, ezzel pedig megtartották 2 pontos előnyüket a 7 helyet elfoglaló, most is igen tartalékos házigazdák előtt.

P. B. V. L.

Illusztráció: Shutterstock

Optimum Solar-Békési FKC–Tatai AC 30–30 (18–13)

Kézilabda NB I. B-s férfimérkőzés, felsőházi rájátszás, Békés, 150 néző. V.: Bátori Szécsi Lantos. Békés: Kiss O. – Kovács Sz. 1, Dénes Á. 2, Haszilló 8 (4), Fedor 3, Varsandán Á. 7, Árpási 6, Dávid M. 3. Vezetőedző: Padla József. A Tata legjobb dobói: Schneider M. 8 (2), Kreisz 7. Kiállítások: 8, ill. 14 perc. Kizárva: Haszilló a 60. percben, ill. Gajdos az 54. percben. Hétméteresek: 5/4, ill. 3/2.

A tabellán közvetlen riválisának számító Tata ellen lépett pályára a Békés a férfi kézilabda NB I B. felsőházának utolsó előtti fordulójában. Padla József együttesében továbbra is többen sérüléssel bajlódnak, ettől függetlenül a békésiek célja az volt, hogy eredményesen tudják le idénybeli utolsó hazai meccsüket. Az első félidő ennek szellemében nagyszerűen is alakult Haszilló Gergő és társai szempontjából: a hatodik percben 4–1-re, a tizenkilencedikben pedig már 12–7-re vezetett a Békés, amely az ötgólos előnyt meg tudta tartani a szünetig az első fél órában hatszor eredményes Haszilló és az ötöt vágó Varsandán Áron vezérletével.

A második félidő első harmadában a Tatának sikerült kihasználnia a békésiek támadásban elkövetett hibáit, ennek hatására a 40. percben ismét minimálisra csökkent a hazai előny (20–19). Miután pontosabb lett a támadójáték a házigazdák részéről, ismét távolodni kezdtek a Tatától. Még a 49. percben is 26–23 állt az eredményjelzőn, ám a szívósan küzdő vendégek a végjátékra ismét nyílttá tették a meccset. Izgalmasan alakult a végjáték. A békésiek az utolsó percig vezettek, a látogatók 20 másodperccel a vége előtt szerzett találattal mentettek meg maguknak egy pontot.

A békésiek jövő szombaton a budapesti PLER otthonában fejezik be a másodosztályú küzdelmeket.

Padla József: – Szinte végig vezettünk, ám a hajrára elfogytunk a kevés variációs lehetőségünk miatt. Ettől függetlenül elismerésem a srácoknak, mert nagyot küzdöttek. Két fiatal is lehetőséget kapott nálunk, nekik ez volt a harmadik mérkőzésük ezen a szombaton – az ő bevetésük is mutatja a békési utánpótlásban rejlő lehetőségeket.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában