Kézilabda NB I. B

2022.05.20. 17:58

A második nyert a bajnok Békéscsaba ellen az idényzárón

NEKA–Eubility-Group-Békéscsabai Előre NKSE 22–21 (9–10)

P. B.

Archív fotó

Kézilabda NB I. B-s női mérkőzés, felsőházi rájátszás, Balatonboglár, 250 néző. V.: Sándor Gy., Szabó B. Békéscsaba: Szabó D. – IVÁN E. 5, Török F., Bucsi 1, Mayer Sz., Kukely A. 3, Kukely K. Cs.: Madera-Domokos, Csizmadia (kapus), Gyimesi, Bencsik, Szögi 3 (2), BORBÉLY M. 5, GIRICZ 4, Andróczki. Vezetőedző: Papp Bálint. A NEKA legjobb dobója: Csíkos 8. Kiállítások: 6, ill. 4 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 2/2.

A bajnoki címet már korábban megszerző Békéscsaba az utolsó forduló előtt biztos ezüstérmes, így az élvonalba szintén feljutó NEKA otthonában zárta a női kézilabda NB I. B felsőházának küzdelmeit. Nem kezdtek jól a lila-fehérek, Papp Bálint mindössze hat és fél perc elteltével, 5–1-es hazai vezetésnél magához rendelte pontatlanul teljesítő csapatát. Az időkérést követően aztán fokozatosan magához tért az Előre és az első negyed óra után egy 9–2-es sorozatot produkálva a szünetre átvette a vezetést. Azonban a második játékrész első felében is a balatoniak voltak koncentráltabbak, a négygólos hátrányba kerülő Csaba így ismét futhatott az eredmény után. Az utolsó öt percnek döntetlennel vágtak neki a csapatok és végül a valamivel élesebb bogláriak otthon tartották a pontokat.

Papp Bálint: – Nehézkesen lendültünk bele a mérkőzés elején, nagyobb különbség alakult ki a csapatok között, de az időkérés után variáltunk védekezésben és támadásban is, így sikerült fordítanunk. Szünet után is jó mérkőzést vívtunk, nagy küzdelmet vívott két jó csapat. A hajrában kulcsmomentumokban nem mindig sikerült a jó döntést meghoznunk. Azonban nincs okunk szomorkodni, hiszen az idény elejei kitűzött célt, az élvonalba jutást teljesítettük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában