Labdarúgás

2022.03.11. 18:14

Az U19-es keretbe válogatták a csabai labdarúgót is

Az U17-es és U19-es magyar labdarúgó-válogatott is az Európa-bajnoki szereplésért játszik március végén, a szövetségi edzők kijelölték a minitornára készülő bő kereteket, melyben helyet kapott Farkas Botond, a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgója is.

Beol.hu

Fotó: 1912elore.hu

A hazai szövetség tájékoztatása szerint az Szélesi Zoltán irányította U17-es válogatott Hollandiába utazik, hogy a házigazdák mellett a görög és a szlovák válogatottal mérkőzzön meg. A négyes csoportból az első helyezett biztosan Eb-résztvevő lesz, valamint a nyolc Eb-selejtezős csoport második helyezettje közül a hét legjobb is szerepel majd a májusi, izraeli korosztályos Európa-bajnokságon - írja a Nemzeti Sport.

A magyar válogatott két felkészülési mérkőzést játszott az idén: spanyolországi edzőtáborozása során először 5–2-re győzött a szintén elitkörös svájciak ellen, majd 2–2-es döntetlent ért el riválisa ellen.

Az U19-es válogatott hazai pályán próbálja meg kiharcolni a nyári, szlovákiai Európa-bajnokságon való részvételt. Tímár Krisztián együttese a török, az izraeli és a skót válogatottal játszik a hónap végén (előbbi két csapattal az ETO Parkban, az utóbbival Gyirmóton). Az U19-es Eb-n csak nyolc csapat vesz részt, így csak a csoportelső jut ki a tornára.

Az U19-esek három felkészülési mérkőzésen vannak túl idén: a bosnyákokat előbb 6–2-re legyőzték, majd 0–0-s döntetlent játszott a két csapat, az elitkörös főpróbán 0–2-ről fordítva 3–2-re győzték le a dánokat.

Mindkét válogatott március 14-án, hétfőn kezdi meg a felkészülést az elitkörre, az U17-es csapat hat nappal később, március 20-án utazik el Hollandiába.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában