Labdarúgás NB III.

2022.01.06. 16:08

Az Előre II. csapata is edzésbe állt

Mintegy egy hónapos szünetet követően csütörtöktől edzésbe állt a Békéscsaba 1912 Előre második számú csapata. Az NB III.-as labdarúgó-bajnokság Keleti csoportjának 10. helyezettje hazai környezetben, mindennapos edzésekkel készül a február 13-ai, Tiszafüred elleni hazai rajtra.

Archív fotó

A munka Brlázs Gábor vezetőedző irányításával folyik, aki a téli szünetre is adott feladatot a játékosainak, így vélhetően mindenki megfelelő állapotban tért vissza. A csütörtöki és a pénteki tréningek még a ráhangolódás jegyében zajlanak, a következő héttől azonban beáll a felkészülésre tervezett heti ciklus, melyet szegedi edzőmérkőzés zár majd.

– A játékosok a közös csoportba folyamatosan töltötték fel a napi házi feladatok teljesítését, reményeim szerint mindenki jó erőben érkezik vissza. A keret összetételét illetően lesz némi változás, de alapjában véve az őszi állományra támaszkodhatok, illetve azok a fiatalok juthatnak nagyobb szerephez, akikre a következő évet építhetjük – mondta el a szakvezető.

A tréner bízik benne, hogy az U17-es és U19-es csapatokból felkerülő ifjú játékosok élni tudnak majd a lehetőséggel. Az NB III.-as együttes funkciója ugyanis változatlanul a helyi akadémiáról kikerülő tehetségek versenyeztetése, illetve távlatokban szeretnék az NB II.-es fiatal szabályt is saját utánpótlásból megoldani.

– Esetünkben az akadémiáról átkerülő fiatalok fejlődése az elsődleges. Természetesen annak örülnénk leginkább, ha dobogóért harcoló együttest alkotnánk, de az eredményesség csak ezután következik a sorban. Persze a biztos bennmaradás elengedhetetlen az idei szint fenntartása érdekében, de úgy gondolom, hogy ezzel nem lesz problémánk – fogalmazott Brlázs Gábor, akinek öt felkészülési mérkőzés áll a rendelkezésére, hogy a csapatát lehető legjobb formába hozza a rajtra.

Bár a rendelkezésre álló keret a felkészülés során formálódik majd, annyi máris biztosra vehető, hogy Mágocsi Bencére, Váradi Ádámra és már az őszi szezon egy részét is az első csapatnál töltő Zvara Leventére az NB II.-es gárdánál számít Schindler Szabolcs. Rajtuk kívül a Honvédtól kikölcsönzött Tóth Péter folytatja más klubnál a karrierjét, egy-két fiatal pedig olyan megyei csapathoz kerülhet tavaszra, ahol rendszeres játéklehetőséghez juthat.

A tervezett felkészülési mérkőzések időrendje

Január 14., péntek, 17.00: Szegedi VSE–Békéscsaba 1912 Előre II.

Január 22., szombat, 10.00: Makó FC–Békéscsaba 1912 Előre II.

Január 29., szombat, 10.00: Füzesgyarmati SK–Békéscsaba 1912 Előre II.

Február 2., szerda, 18.00: Békéscsaba 1912 Előre II.–Körösladány MSK

Február 5., szombat, 10.00: Hódmezővásárhelyi FC–Békéscsaba 1912 Előre II.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában