Kosárlabda - galériával

2022.01.23. 09:53

A mezőny egyik legjobban védekező csapatát fektették két vállra

Győzött a Békési SZSK a KTE-Duna Aszfalt csapatával szemben.

G. P.

20220122 Békés NB I B Zöld csoport: Békési SZSK–Kecskeméti TE U23 férfi kosárlabda mérkőzés Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre György

Békési SZSK–KTE-Duna Aszfalt U23 68–57 (32–18, 14–15, 15–13, 7–11)

Kosárlabda NB I B.-s férfi mérkőzés, Zöld csoport. Békés, 150 néző. V.: Vida, Lazaros, Simon. Békés: KRISZTICS 25/15, BALOG G. 19/9, CVIJIN 14/3, Olics 3/3, Acsimovics. Cs.: Kelechi 7, Csorba, Vass. Edző: Balog Vilmos, Balog Lajos. A KTE-Duna Aszfalt U23 legeredményesebb pontszerzői: Ivkovics 12/6, Kiss D. 12.

A vendégeknél Kucsera Dániel és Kiss Dávid személyében két olyan fiatal is pályára lépett, amely a KTE NB I A csoport csapatának előző esti Alba Fehérvár elleni mérkőzésén is hangsúlyos szerepet kapott.

A mezőny legjobban védekező csapatai közé tartozik a KTE Duna Aszfalt U23 együttese, ezért is számít jelentős eredménynek, hogy a békésiek az első negyedben harminckét pontot tudtak szerezni. A bajnokságban még nem kezdtek ilyen jól mérkőzést, a 6. percben már 23–7-re vezettek. S bár ezután a Bács-Kiskun megyeiek két perc alatt 10 pontot szereztek, a jó békési kezdés így is döntőnek bizonyult.

A folytatásban kemény birkózássá alakult át a mérkőzés, már a vendégeknél is sokkal pontosabbá vált a védekezés. Az, hogy az utolsó negyedben csupán hét pontot dobott a házigazda, egyértelműen a vendégek játékát dicséri.

A békésiek győzelme azonban egyetlen percig sem forgott veszélyben. Játékáról a vendégek vezetőedzője, a magyar férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya, Ivkovic Sztojan is elismerően szólt a találkozót követően.

A békési együttes egymás után harmadik győzelmét könyvelte el (a bajnokság során a kilencediket) és ezzel fellépett a tabella 6. helyére.

Balog Vilmos: – Ilyen extra kezdést még nem produkáltunk ebben a szezonban. A mindig kiválóan védekező kecskeméti csapatnak az első negyedben dobtunk harminckét pontot, ami megalapozta az egész mérkőzés kimenetelét. Jó hangulatú mérkőzésen sikerült rajt-cél győzelmet aratnunk, ami egy újabb roppant értékes siker. Köszönöm a csapat mai teljesítményét és a szurkolóinknak a biztatást!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában