Cselgáncs

2021.11.07. 18:02

Özbas Szofiék bronzérmesek a csapatversenyben

A magyar válogatott bronzérmet nyert a vegyes csapatversenyben a budapesti Ludovika Arénában rendezett U23-as cselgáncs Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján.

V.L.

Az utolsó napon a vegyes csapat versenyt rendezték. A házigazdák a negyeddöntőben 4–2-re verték Romániát, majd a négy között nagy küzdelemben 4–3-ra kikaptak Georgia legjobbjaitól. A bronzcsatában Németország volt az ellenfél, az 57 kilóban pénteken Eb-ötödik Kármán Andrea kikapott a friss Eb-ezüstérmes Nora Bannenbergtől (0–1), majd Szeredás Botond hamar veszített Peter Thomasszal szemben (0–2).

A 63 kilóban harmadik Özbas Szofira, a Békés Megyei Kano Judo SE versenyzőjére az 57 kg-os Európa-bajnok, Seija Ballhaus várt, akit wazaarival vert (1–2), majd Gőz Roland két wazaarival legyőzte a 90 kg-ban bronzérmes Johann Lenzet (2–2). A 70 kilogrammos Czerlau Jennifer „beugróként” a nehézsúlyban hosszabbítás után alulmaradt 78 kilóban harmadik Lea Schmiddel szemben (2-3). Nehézsúlyban ezüstérmes Sipőcz Richárd wazaarival nyert Yvo Wittaseknél (3–3). A döntő mérkőzésre Özbas Szofi súlycsoportját sorsolták ki, és a tokiói olimpikon másodszor is megverte Ballhaust, így 4–3-as összesítéssel a magyarok szerezték meg a bronzérmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában