Vívás

2021.11.03. 16:15

Keszthelyi Zsombor már a Honvédot erősítve nyerte meg a Magyar Kupát

Hazai versennyel folytatódott a hétvégén a vívó utánpótlás pontvadászata. A budapesti Gerevich Aladár sportcsarnokban népes mezőny gyűlt össze a kadet és junior Magyar Kupa versenyre, amely svéd és szerb vívók jelenlétével nemzetközivé vált.

G. P.

A békéscsabai Alföld Vívó Akadémia párbajtőrvívói ezúttal – két fiatal kivételével – elmaradtak a várakozástól, senki nem jutott be a nyolcas döntőbe.

A kadet férfiak 114 fővel kezdték meg a hosszú hétvégét. Tóth Marcell magabiztosan lépett tovább a csoportjából. A honvédos Angyal, majd a ferencvárosi Légrádi legyőzésével jutott be a legjobb 16 közé, ahol kikapott a BVSC vívójától, Börcsöktől. Tizenharmadik helyezése jó eredmény.

A hölgyek 106-an vettek részt a megméretésen. Bár a csabaiak közül mindenki továbblépett a csoportkörből, ezt követően azonban nem várt vereségek következtek, melyek közül a legfájóbb Gachályi Grétáé. Az előző forduló ezüstérmese csak a 19. helyen végzett. A vártnál gyengébb szereplés oka a rendkívül zsúfolt versenynaptár. Grétán kiütköztek az elmúlt hetek fáradtságának nyomai. A klubtárs Kovács Emese 34. lett.

A juniorok között is a férfiak kezdtek, itt 162 vívót számlálhattunk. Lenkefi Soma és Tóth Marcell is továbblépett a csoportjából, ám utóbbinak már az első asszó a verseny végét jelentette. Soma svéd, majd diósgyőri ellenfélen lépett túl, hogy régi nagy vetélytársával, az MTK-s Somodyval mérkőzhessen a 16 közé jutásért. Fordulatosan asszóban, az elején az AVA tehetsége vezetett, de a második harmad közepén ellenfele átvette a vezetést és három találattal is vezetett. Soma ekkor keményebben, határozottabban kezdett el vívni s nagy küzdelemben megszerezte a győzelmet. A nyolcas döntőbe jutáshoz az Eb-ezüstérmes, ugyancsak MTK-s Bartkót kellett volna legyőznie, ez azonban még nem sikerült. Soma 14. helyére büszke lehet. A versenyt az AVA egykori vívója, ma már a Honvédot erősítő Keszthelyi Zsombor nyerte.

A női mezőnyben 107-en vívtak. A csabaiaknak ezúttal nem sikerült a döntőbe jutniuk. Gachályi Gréta 17., Stefkovics Linda 27., Bencsik Anna, 29., Kovács Emese 33. lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában