műfüves labdarúgópálya

2021.11.10. 15:59

Focimeccsel avatták fel az új orosházi pályát

Felavatták szerdán délelőtt Orosházán a Táncsics gimnázium felújított sportudvarát, a kispályás műfüves labdarúgópályát. A Magyar Labdarúgó-szövetség által létrehozott Fair Play Cup Középiskolai Labdarúgó Program őszi körzeti fordulóját is ott rendezték meg öt csapat részvételével.

20211110 Orosháza Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium és Kollégium felújított sportudvarának ünnepélyes átadása A felújított sportudvar (kispályás műfüves labdarúgó pálya) ünnepélyes átadása a Magyar Labdarúgó Szövetség által létrehozott Fair Play Cup Középiskolai Labdarúgó Program őszi körzeti fordulója alkalmával kerül lebonyolításra. Az ünnepélyes átadás időpontja: 2021. november 10. 10 óra Helyszín: Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium és Kollégium 5900 Orosháza, Táncsics utca 2-4. Partnerek:  OMTK-ULE 1913  Magyar Labdarúgó Szövetség  Békéscsabai Tankerületi Központ Csapatok: 1. Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium és Kollégium 2 fiú és 1 lány csapata 2. Hunyadi János Gimnázium – Mezőkovácsháza 1 fiú és 1 lány csapat Forgatókönyv tervezet: 1. Sportudvar ünnepélyes átadása: Dávid Zoltán polgármester Dr. Blahó János az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium és Kollégium igazgatója Tóth-Kása Sándor az Orosházi OMTK-ULE elnöke 2. Fair Play Cup megnyitása: Tóth Márton a MLSZ Békés megyei koordinátora 3. Labdarúgó mérkőzések Táncsics fiú csapat1 – Táncsics fiú csapat2 Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

Mielőtt a kezdő rúgás megtörtént volna, Orosháza polgármestere, Dávid Zoltán elégedetten nyugtázta, hogy ezen a helyen is letehetik a mobiltelefonjaikat egy örömjáték kedvéért a fiatalok, és a sportnak szentelhetik idejüket. Emlékeztetett, nem is olyan régen a Táncsicsban kondiparkot avattak, az is az egészség jegyében készült el, és a diákság mellett élvezettel vették birtokukba a felnőttek is. A szabad levegőn való sportolás, a mozgás jelentőségére biztatta a fiúkat és a lányokat, akik csapataikkal várták, hogy elkezdődhessen a foci.

Dr. Blahó János, Dávid Zoltán, Tóth-Kása Sándor, Tóth Márton avatta fel a pályát /Fotó: I.Gy./

A házigazda, dr. Blahó János igazgató felidézte, innen került ki sok más tehetséges fiatal mellett Mátrai Sándor is. Akkoriban még nem voltak ilyen szuper feltételei a sportnak, hiszen régen salakos, majd lebetonozott kispályán lehetett kergetni a labdát az udvaron. Ám, a folyamatos fejlesztéssel az él- és élménysportolók a maguk hasznára fordíthatják a jelenlegi, szépen felújított környezetet.

Tóth-Kása Sándor, az OMTK-ULE Labdarúgó Egyesület elnöke örömének adott hangot, amikor a 13 milliós beruházásról mesélt: – Egyesületünk a nyolc éve alatt hét sikeres beruházáson van túl. Közösségünk először az Eötvös téri iskolánál újította fel a műfüves pályát, majd érkezett a megkeresés, a Táncsicsban is időszerűvé vált hasonló munka. Sok résztvevő példás hozzáállásának köszönhető a mai napon a szalagátvágás. Az iskola, a Klik, a város, az MLSZ, az egyesület összehangolt munkájával (70 százalékot az OMTK-ULE céges taoforrásaiból és 30 százalékot a város költségvetéséből) a finanszírozást is előteremtettük – sorolta az elnök.

Az MLSZ Békés Megyei Igazgatóságának elnöksége nevében Tóth Márton érkezett Orosházára, ő a nagyszerű környezet láttán biztatta a fiatalokat, minél többen és többször vegyék birtokukba a létesítményt. Majd az öt csapattal zajló körzeti focirendezvényről beszélt, amibe most három fiú-és két lánycsapat kapcsolódott be. Megyei szinten 16, amatőr (nem igazolt focistákból) játékosból álló együttes focizik az őszi és a tavaszi fordulókon.a

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában