vívás

2021.11.16. 12:52

Egy ezüst és egy bronz az Olimpiciről

A legfiatalabbak is elkezdték a vívóidényt.

G.P.

Petrovszki Áron és Medgyesi István

A szokásoknak megfelelően Hajdúhadházon adott randevút egymásnak az Olimpici Grand Prix keretében a gyerek, újonc, serdülő korosztály. A békéscsabai Alföld Vívó Akadémia versenyzői közül Petrovszki Áron szerepelt a legjobban. A gyermek korcsoportban veretlenül jutott tovább csoportjából az 57 vívót felvonultató mezőnyben. Három magabiztos győzelem után megizzadt a székesfehérvári Fekete-Fenyvesi ellen, de egy gyönyörű feltartó szúrással ő nyerte az asszót (10:9).

A döntőben a BVSC vívója, Makai várt rá, akinek békéscsabai kötődése van, hiszen édesanyja, Hanczár Tímea egykor a békéscsabai klub vívója volt. Ez a mérkőzés is szoros volt, itt is egyetlen találat döntött, azt a fővárosi fiú adta. Áron szépen csillogó ezüstérmet vehetett át. Az AVA pengeforgatói közül Csarnai Roland 18., Kollár Milán 22. lett.

Petrovszki Áron és Medgyesi István

A gyermek lányok 48-an léptek pástra. Juhász Hanna és Somogyi Alíz egészen a nyolcas döntő kapujáig menetelt, de továbblépni egyiküknek sem sikerült. Hanna 9. Alíz 16., míg Pataki Anna 22. lett.

Nem kevesebb, mint 74 újonc fiú nevezett a szombati versenynapra. Petrovszki Áron ezen a napon is remekelt. A veretlen csoportfordulót követően sorban aratta győzelmeit. A nyolcas döntőben a diósgyőri Patakyt is legyűrte, így már a dobogón érezhette magát. A Honvéd versenyzője, Kiss Donát aztán megállította Áront, de bronzérme az idősebbek között remek eredmény, edzője, Medgyesi István elégedett lehetett tanítványa hétvégi teljesítményével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában