cselgáncs

2021.11.25. 14:39

A nagyobb súlycsoportban is remekelt Szász Klára

A budapesti Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Arénájában rendezték meg a 2021-es magyar egyetemi és főiskolai országos bajnokságot (MEFOB).

G. P.

Az eseményen tizenkilenc felsőoktatási intézmény csaknem háromszáz hallgatója küzdött meg az egyetemi bajnoki címért. A békéscsabai HATO Judo és MMA Sportegyesületet Szász Klára (Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, Eger) képviselte, aki tanulmányi elfoglaltságai miatt, sérüléséből éppen felépülve nem vállalta a fogyasztást, ezért a szokásos 63 kilogramm helyett, eggyel feljebb, a 70 kg-ba mérlegelt be.

Itt sem bizonyult azonban könnyű prédának, hiszen remek küzdelmek után az ezüstérmet szerezte meg. Klára a döntő mérkőzésen sem játszott alárendelt szerepet, azonban a válogatott, junior világbajnok, felnőtt Eb-bronzérmes Gercsák Szabina ezúttal legyőzte őt. Eredménye biztató a jövőt tekintve.

Hír még egyesület háza tájáról, hogy a közelmúltban megrendezett junior országos bajnokságon Györki Dániel 55 kg-ban 5. helyezett lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában