aréna

2021.10.20. 17:44

Új technikával és arculattal nyitott meg ismét a Főnix

– Teljes körű felújításon esett át az épület, Debrecen multifunkciós létesítménye ezentúl Főnix Arénaként várja a látogatókat – írja a haon.hu.

beol.hu

Papp László polgármester az átadóünnepségen elmondta, hogy a város 2002-ben átadott ikonikus építménye jelentős felújításon ment keresztül, mellyel biztonságosabb, energiatakarékosabb és modernebb lett. Az ország második legnagyobb csarnokát február elején vette át kivitelezésre a HUNÉP Zrt., szerdától pedig készen áll a közelgő sport –és kulturális eseményekre.

– A létesítmény teljes egészében megújult: új arculatot kapott, technikailag is korszerűsödött, ezzel egy teljesen új világ alakult ki a Főnix Arénában – húzta alá.

Kiemelte,

hogy a 2,5 milliárd forintos támogatásból megújultak az audiovizuális elemek, az öltözők, kiszolgálóterek és közlekedők új burkolatot kaptak.

– Hamarosan egy nemzetközi jeges esemény helyszíne lesz, így Debrecen és az ország sportszerető közönsége nemsokára birtokba veheti a megújult Főnix Arénát – tette hozzá.

Kósa Lajos országgyűlési képviselő, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke felidézte: itt lett világbajnok Csollány Szilveszter, itt lett először világbajnok a magyar női kézilabda junior válogatott, valamint koncertezett a Tankcsapda mellett többek között Bryan Adams is. Hangsúlyozta, hogy a megújult Főnix Aréna lesz a harmadik állomása a rövidpályás gyorskorcsolya világkupának, ahol a téli olimpiai kvótáért küzdenek majd a sportolók.

November 18. és 22. között a Főnix Arénában lesz a férfi és női Short Track világkupa, a teljes magyar csapattal.

A kormány és a Magyar Kézilabda Szövetség támogatásának köszönhetően pedig nemcsak a kézilabdaprofilra újították meg a létesítményt, hanem olyan jégtechnikai beruházások is történtek, melynek révén olyan jegünk lesz, amilyen még a hollandoknak sincs.

/Fotó: Czinege Melinda/

Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke először emlékeztetett: 2004-ben és 2014-ben női kézilabda Európa-bajnokságot rendeztek a Főnixben, de felnőtt férfi világversenynek Magyarország még soha nem volt a házigazdája. A szakember szerint azért esett a cívisvárosra a választás, mert jelentős és sikeres a kézilabdamúltja, emellett már sokszor bizonyította hogy kiváló szervező és helyszín.

– Debrecen mellett Budapest, Szeged, illetve Pozsony és Kassa lesznek még helyszínei a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságnak – jegyezte meg.

– A sporteseményre világsztárok érkeznek: a dán, a szlovén, az észak-macedón és a montenegrói csapat lép pályára, ezzel a 6500 férőhellyel rangos nemzetközi eseményeknek ad méltó otthont a Főnix Aréna – fogalmazott, majd hozzáfűzte, hogy a szövetség 600 millió forinttal járult hozzá a beruházáshoz.

További részletek hamarosan.

Kapcsolódó cikkünk:

https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/uj-technikaval-es-arculattal-nyitott-meg-ismet-a-fonix-5756828/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában