Lovassport

2021.08.31. 12:12

Újra lesz Sarkadi Vágta, programok sorával készülnek

Szeptember 11-én, szombaton Sarkadon, a Bihar utca végén rendezik meg a Nemzeti Vágta sarkadi előfutamát, a Viharsarki Vágtát – mondta dr. Mokán István polgármester annak kapcsán, hogy a közelmúltban a képviselő-testület ülésén is szó volt a rendezvényről. Hangsúlyozta: a látványos programok ingyenesek és bárki számára megtekinthetők. Az önkormányzat a helyi lovasklubbal karöltve szervezi az eseményt.

L. B.

A helyi lovasklub elnöke, Váczi Erzsébet elmondta, akadályhajtás, csikós bemutató színesíti a rendezvényt, valamint szinkron fogathajtással is készülnek, ami azt jelenti, hogy a területen két pályát alakítanak ki, és egyszerre indítanak két fogatot.

/Archív fotó: Imre György/

A kishuszárok fináléját és a sarkadi elővágta döntőjét 16 órakor tartják. A vágtára több mint tíz település nevezett eddig, Sarkad mellett több Békés megyei település is, de érkeznek a Vajdaságból és Erdélyből szintén lovak és zsokék.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.beol.hu/sport/helyi-sport/maglodi-es-nyiregyhazi-siker-szuletett-sarkadon-3036830/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában