labdarúgás megye I.

2021.07.10. 20:05

Nem focizták le a csabai MÁV-ot

A közelmúltban lezárult megyei I. osztályú labdarúgó-­bajnokság üde színfoltja volt a Békéscsabai MÁV SE együttese. A „Lokomotív” már a kvalifikációs szezon során is figyelemre méltó eredményeket ért el, tavasszal pedig rátett egy lapáttal a „kazánra”. A megszerzett 8. hellyel a legeredményesebb II. osztályból érkező tagja lett a mezőnynek, ami nem kis szó.

Gajdács Pál

– Előzetesen nem volt célkitűzésünk a kvalifikációs bajnokságra, csak szerettünk volna minél több meccset megnyerni – vallotta be Dohányos Zoltán edző. – Egy kör után körvonalazódtak az erőviszonyok, nagy fejtörést okozott számunkra, hogy bevállaljuk-e az első osztályt, de végül a becsületes utat választottuk, és megmérettük magunkat az „elitben”.

A tizenkettedik helyről indulva, először csupán a katicabogarat akartuk megelőzni, később úgy alakult, hogy reális esély mutatkozott a nyolcadik pozíció megszerzésére, amit össze is jött.

Az eredményt érthetően jelentős sikerként élték meg a Csányi utcában. Az idénynek természetesen voltak további pozitívumai, mint ahogyan ettől függetlenül a negatív dolgokból is kijutott, összességében azonban az osztály meglepetéscsapata volt a piros-fekete alakulat.

A Békéscsabai MÁV játékosa támadást vezet a Gyula elleni mérkőzésen /Archív fotó: Kiss Zoltán/

– Nagyszerű élmény volt zsúfolt lelátók előtt játszani ősszel az Előre, illetve a Jamina ellen, a győztes meccsek mindegyike szép emlék marad – tette hozzá a szakvezető. – Talán a nagyszénási döntetlenünk érdemel külön említést, amely előtt két nappal még a kiállásunk is veszélyben forgott, végül azonban óriásit harcolva, pontot tudtunk szerezni. Örömmel tölt el még, hogy a hasonló képességű ellenfelekkel szemben a meccseink jelentős többségét be tudtuk húzni. Ugyanakkor fájó volt, hogy öt pontot is az utolsó percben, vagy a hosszabbításban buktunk el, de futball már csak ilyen!

Dohányos Zoltán szerint a megyei I. osztályú bajnokság mezőnyéből öt-hat csapat lényegesen a többi előtt járt.

Mindez leginkább az edzéslehetőségek miatt alakult így, ahol többet és jobb létszámban tudtak együtt dolgozni, ott minőségibb munkát lehetett végezni.

– A felsőházhoz tartozó csapatok sem futballoztak le minket ebben a szezonban, de így utólag értékelve, óriási bravúr lett volna, ha valakit el tudunk kapni a top hatosból. Ez a szint sokkal nagyobb edzésmunkát igényel, óriási a sebesség és képességbeli különbség az első két osztály között. Mindenképp sokat tanultunk ebből az évből, reményeink szerint ezt kamatoztatni is tudjuk majd a későbbiekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában