torna

2021.06.28. 09:08

Szujó Hanna ugrásban ezüstérmes lett

Egy arany- és két ezüstérmet szereztek a magyarok a női tornászok Challenge Team Kupáján a belgiumi Gentben, a felnőtteknél és a junioroknál a szerenkénti döntőkben.

G.P.

A Magyar Torna Szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint az ugrás fináléjában Bácskay Csenge győzött, és a várnai világkupán talajon győztes békéscsabai Szujó Hanna második lett, felemáskorláton Székely Zója hatodikként zárt.

A kupa azoknak a nemzeteknek volt felkészítő viadal, amelyek csapatai az olimpián szerepelnek, ezért mindenhol nagyon erős mezőny jött össze. Az olimpiai szisztéma miatt az együttesek nem ugrottak kettőt, így Bácskay Csenge és a döntőbe 2. helyen bejutó Szujó Hanna érme előre borítékolható volt a szer fináléjában. A csapatban Eb-bronzérmes Bácskay 13,125 ponttal a dobogó tetejére állhatott, míg Szujó 12,625-tel második lett. Hanna gerendán és talajon rontott, emiatt nem került döntőbe. A felemáskorlát döntőjében Székely Zója javított selejtezőbeli helyezésén, és az előkelő hatodik pozícióban végzett 13,325 ponttal.

A csapatversenyben a Székely Zója, Bácskay Csenge, Szujó Hanna, Schermann Bianka, Szmirnov Anna összeállítású gárda 144,799 ponttal a kilencedik pozícióban zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában