búvárúszás

2021.05.14. 16:51

Károlyi Csilla a vébére készül

Kecskeméten rendezték meg az uszonyos úszók Tavaszi Bajnokságát, amelynek célja az volt, hogy a versenyzőknek utolsó alkalommal lehetőséget biztosítsanak a 2021. évi világversenyekre történő kvalifikációra. A rendezés jól sikerült, jelen voltak a dopping ellenőrök is. Az Eötvös DPSE Orosházát Károlyi Csilla képviselte a viadalon.

V. L.

Károlyi Csilla: – Ezt a versenyt most úgy rendezték, mint a vébén, délelőtt voltak az előfutamok, majd délután a döntők. Szombaton a 100 m felszíni úszáson indultam, délelőtt a második legjobb idővel kerültem a döntőbe, majd a fináléban elsőként értem a célba, így aranyérmet szereztem.

- Vasárnap következett az 50 m és a 200 m felszíni úszás. A versenyen való részvételem célja az volt, hogy pontos időeredményeket kapjak az eddigi felkészülésemről, nem pedig az éremszerzés. Így csak a délelőtti előfutamokat úsztam le, mivel már ősszel megúsztam mind három számban az A szintidőt. Az időeredményeim igazolják az eddigi befektetett munkát, de az elkövetkező két hónapban még komoly munka vár rám, hogy lejjebb faragjam az időket. Budapesten edzek, de mellette teljes munkaidőben dolgozom is.

- A hétvégén a törökországi Belekbe utazom, egy hetes edzőtáborban veszek részt /sajnos két hetet a munkám miatt nem vállalhattam be/ Itt egy szuper sportközpont van, ahol minden adott a felkészüléshez. Célom, hogy a vébén a 200 méteres úszásban pontszerző helyen végezzek, és azzal kvalifikáljam magam a 2022-ben az USA-ban megrendezésre kerülő Világjátékokra. Amennyiben ez sikerül, számomra ez már az ötödik Világjáték lesz, mely női versenyzőként egyedülálló. A több, mint 20 éves versenyszerű sportolásomat vagy az idén, de a legjobb esetben jövőre szeretném végleg befejezni.

A Tomszkban megrendezésre kerülő vébén Károlyi Csilla az alábbi versenyszámokban áll rajtkőre: 100 m felszíni úszás, 200 m felszíni úszás, és a 4x100 m felszíni úszó váltó tagjaként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában