röplabda

2021.03.30. 20:09

Óriási izgalmak után döntőben a Csaba

1.MCM-Diamant Kaposvár–Swietelsky-Békéscsabai RSE 2:3 (17, –18, –23, 20, –13)

G.P.

Fotó: BRSE Facebook-oldal

Extraliga rájátszás, elődöntő, 4. mérkőzés. Kaposvár, zárt kapuk mögött. V.: Mezőffy, Horváth M. Kaposvár: Király-Tálas 7, T. Matics 16, Bodovics 6, Helics 12, Kliszura 29, Kump 15. Cs.: Szpin, Hegyi (liberók), Szűcs K. 8, Szedmák. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics. Békéscsaba: Jidkova 14, Kosztandinu 19, Grudina 7, Cicic 7, Vander Weide 23, Pekárik 9. Cs.: Molcsányi (liberó, Szatmári. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 7:2, 9:7, 16:7, 19:12, 23:15. 2. szett: 1:4, 7:12, 12:20, 15:22. 3. szett: 4:1, 9:11, 12:12, 15:18, 18:21, 22:24. 4. szett: 5:3, 6:4, 12:14, 15:18, 18:18, 24:20. 5. szett: 2:4, 4:7, 8:12, 13:13.

Glemboczki Zóra sérülése nem jött rendbe, Barbora Koseková hétfő esti kötelező COVID-tesztje pozitív lett és a szerb átló, Marta Drpa is hiányzott a csabaiaknál. Bekerült a kezdő hatosba az ukrán-azeri Katerina Jidkova, valamint a feladó Cicic Marija is.

Rendesen belekezdtek Kliszuráék, 7:2-re megléptek, majd a BRSE ugyan két pontra felzárkózott, de jött egy 7:0-s somogyi roham, amivel jelentős előnyhöz jutott a pályaválasztó. A csabaiak a szett derekán hat pontra visszajöttek, de Király-Tálasék rákapcsoltak és 23:16-nál hiába ütött ászt Cicic Marija, Kliszura és Helics lezárta a játszmát.

Fotó: BRSE Facebook-oldal

A Békéscsaba indította eredményesebben a 2. játszmát, 4:1-re, majd 17:4-re is vezetett. A jelentős játékpercet kapó Jidkova és Cicic is nagyon igyekezett, utóbbi rövid időn belül három, előbbi egy ászt hozott össze, ami mindig rombolóan hat az ellenfélre. A már szombaton is remeklő Manolina Konsztandinu járt élen a pontgyártásban, s a hajrában hiába tett meg mindent a kaposvári együttes, megmenteni már nem tudta a játszmát.

Már a 3. szett elején ellépett vendégétől a somogyi csapat, de nem annyira, hogy a csabaiak ne tudják gyorsan utolérni, majd beelőzni Maticsékat. A játszma közepén elhúzott 3 ponttal a BRSE és rendkívüli izgalmak közepette Konsztandinu pontos célzása után a Csabáé lett a szettelőny is.

Szorosan alakult a 4. játszma, a somogyiak 1-2 ponttal vezettek, de jó védekezés után tudott fordítani a vendégegyüttes, jelentősen azonban nem tudta növelni a különbséget, hiszen a hazaiak nagyon küzdöttek a döntő játszmáért. Vander Weide percei következtek ezután, aki zsinórban háromszor ütött pontot érően, de a Kaposvár nem adta fel, fordított és egy 5:0-s rohammal kiharcolta a döntő szettet.

Birkózott egymással a két csapat rendesen az 5. felvonásban is, amikor a BRSE lódult meg, 7:4-es vezetésüknél Nedeljkovics edző igyekezett erőt önteni játékosaiba. 8:5-ös vendégelőnynél cseréltek térfelet a csapatok. A somogyiak tűntek feszültebbnek, egyre többet hibáztak, a viharsarkiak pedig már csak 3 egységnyire voltak a hőn áhított finálétól. A hazaiak azonban 13-nál beérték a Csabát. Vander Weide jött megint, majd Jidkova, akinek labdájába már csak beleérni tudtak a hazaiak, így a Csaba a győztes, és készülhet a Nyíregyháza elleni döntőre!

Az egyik csapat három győzelméig tartó párharcot 3–1-re a Békéscsaba nyerte.

Szasa Nedeljkovics: – Volt esélyünk megnyerni a meccset, de nem sikerült a nehéz helyzetekben pluszenergiát kifejtenünk.

Tóth Gábor: – Az első szettben nem hittünk magunkban, ami problémát okozott és nehéz volt felállni belőle. Mint a szezonban oly sokszor, nemcsak taktikából és technikából vizsgáztunk jelesre, de szívből és lélekből is.

Pekárik Eszter a válogatottban

Kihirdette a májusi Európa-bajnoki selejtezőkre és az Európa Ligára készülő keretét Jakub Gluszak a női röplabdaválogatott szövetségi kapitánya. Békéscsabáról a center Pekárik Eszter kapott meghívást a nemzeti csapatba. A hölgyek Dániával, Franciaországgal és Izraellel szerepelnek egy csoportban az Eb-kijutásért, illetve Csehországgal, Fehéroroszországgal és Horvátországgal az EL-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában