röplabda

2020.11.25. 18:20

A BRSE egy óra alatt letudta a szerdai meccsét

Szent Benedek Röplabda Akadémia–Swietelsky-Békéscsabai RSE 0:3 (–17, –11, –17)

G. P.

Forrás: BRSE/Facebook

Röplabda Extraliga női mérkőzés. Balatonfüred, zárt kapuk mögött. V.: Mezőffy, Szarka. Szent Benedek: Valdez 6, Zen 2, White 10, Skorics 1, Baksa, Vukoja 1. Cs.: Bleicher N. (liberó), Araczki, Herbin-Baker, Dimitrics, Vacsi 5, Szerényi 2. Vezetőedző: Milodanovics Andrea. Békéscsaba: Pekárik 6, Drpa 8, Glemboczki 11, Grudina 10, Koseková 1, Vander Weide 15. Cs.: Kertész (liberó), Cicic, Szűcs. Vezetőedző: Tóth Gábor.

A mérkőzés alakulása. 1. szett: 6:6, 12:16, 16:21. 2. szett: 2:1, 5:8, 8:18, 11:20, 11:24. 3. szett: 4:4, 4:13, 7:18, 16:21.

Nyolcadik mérkőzésére készült a Békéscsabai RSE, mégpedig az október 10-e után először pályára lépő balatonfüredi Szent Benedek Röplabda Akadémia vendégeként. A viharsarkiaknak a szerdai volt a nyolcadik bajnoki mérkőzése, mindegyiket idegenben vívta meg.

A több idegenlégióst felvonultató fürediek nem akartak epizódszerepet játszani, ennek megfelelően jól is kezdték a találkozót. A Molcsányi Ritát pihentető, a liberó posztján Kertész Petrát szerepeltető Békéscsaba a játszma derekán gyújtotta be a rakétákat, a légiósok, Drpa, Vander Weide, Grudina, Koseková és a saját nevelésű Glemboczki is felszívta magát. Bár korántsem volt sima az első szett, de azért a csabaiak egyértelműsítették, miért is érkeztek Balatonfüredre.

Az első szettnél sokkal simábban alakult a folytatás: a kezdeti hazai fellángolás után 5:11-nél már Milodanovics Andreának kellett időt kérnie, ám a hazaiakon ez nem segített, Drpa, Glemboczki, Vander Weide és Grudina nagyjából hasonló elosztásban gyártotta a pontokat, ám ehhez szükség volt Koseková irányító-, és Kertész védekezőmunkájára is. Több szakaszban is lenullázta vendéglátóját a Békéscsaba, és a második játszmában mindössze tizenegy pontot engedélyezett ellenfelének.

Kettő–nullás vezetése tudatában nyugodtan készülhetett a harmadik felvonásra BRSE, amelynél ezúttal elmaradt a legutóbb Miskolcon látható visszaesés, a diósgyőrieknél egyébként jobb játékosállománnyal rendelkező Szent Benedek Röplabda Akadémia nem találta a csabai csapat játékának ellenszerét. A 3. szettben egy még határozottabb, még ponterősebb vendégcsapat tette a dolgát a pályán. Milodanovics Andrea hiába próbált variálni a csapatán, hiába dobott újabb és újabb játékosokat csatasorba, és kért időt, ez mit sem ért. Grudina sikeres blokkja után már 10 ponttal vezetett a Békéscsaba, s ezt az előnyt még úgy is sokáig tartotta, hogy Tóth Gábor vezetőedző is elkezdett cserélni. A hajrához közeledve a hazaiak felzárkózását látva, aztán a csabai szakember is időt kért. A fürediek küzdöttek becsülettel és öt pontra zárkóztak fel. A végén aztán belehúzott a Békéscsaba és lezárta a találkozót.

A BRSE nyolc mérkőzésből nyolc győzelemmel vezeti az Extraligát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában