lovassport

2020.10.14. 17:59

Mezőhegyesi csapatsiker született a lovasterápiás versenyen

A XVI. Magyar Lovasterápia Szövetség díjlovas- és lovasterápiás ­versenyéről szép sikerrel tért haza a mezőhegyesiek csapata. Az összesített versenyben a tizenkilenc résztvevő közül Nóniló nevű gárdájuk harmadik helyezést ért el.

Cs. I.

Oláh Regina és Balassa Alexandra a versenyen /Fotó: BMH/

A Magyar Lovasterápia Szövetség a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat védnökségével és támogatásával szeptember utolsó hétvégéjén rendezte meg a XVI. Nemzetközi és Nemzeti Díjlovas- és Lovasterápiás Versenyét Fóton. Az előző évekhez hasonlóan, három napon keresztül, külön pályákon magyar és külföldi profi díjlovasok és sérüléssel élő gyerekek lovasterápiás versenyei zajlottak.

A legnépesebb pálya a lovasterápiás versenyszámok helyszíne volt. A három nap alatt 19 gyerekcsapat, összesen 121 gyerek mérte össze a tudását több kategóriában. A kategóriákat a sérülés fajtája (hiperaktív, tanulásban és értelmileg akadályozott, látássérült), a lovaglásnem (díjlovaglás ügetésben és lépésben, lovaglás önállóan és vezetett lovon, gyógypedagógiai voltizsálás), valamint a korcsoport határozta meg. A terápiás verseny összdíjazása 6 millió forint volt, a gyerekek ezenkívül hasznos és értékes ajándékokkal térhettek haza.

Oláh Regina és Balassa Alexandra a versenyen /Fotó: BMH/

A Jámbor Vilmos-emlékversenyen csapatok versenyeztek egymással vezetett lovon. A gyerekeknek játékos feladatokat kellett lóháton megoldaniuk. A gyógypedagógiai lovas torna versenyszámra hiperaktív, tanulásban akadályozott, illetve értelmileg akadályozott gyermekek nevezhettek három életkori kategóriában. A Mádl Ferenc-emlékversenyen a versenyzők bármilyen mesét, történetet előadhattak, amelyben a lovason kívül a ló is fontos szerepet kapott.

A Mezőhegyesi József Attila Általános Iskola, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskolát hét diák képviselte Fóton. A versenyre való eljutásukat az önkormányzat támogatta.

– Szerencsés helyzetben vagyunk. Mezőhegyes híres a lovasmúltjáról, -jelenéről. Kis csapatunknak lehetőséget biztosít arra, hogy ne csak lovagoljunk, hanem a versenyekre saját vizsgázott terápiás lovat is vigyünk. Ő India. A versenyre való szállításáról a ménesbirtok gondoskodott. Csapatunk (Nóniló) az idén is számos versenyszámba benevezett a díjlovaglástól a lovas tornáig. A versenyen az iskola tanulói dobogós helyezéseket értek el – számoltak be hírportálunknak.

Eredmények csapat versenyszámban

Jámbor Vilmos-emlékverseny – csapatváltó, mindkét csapat holtversenyben 3. helyezés. A Nóniló csapat tagjai: Mag Fruzsina, Szegedi Réka, Burus Richárd, Oláh Regina. Jó Úton Lóháton és Nóniló közös csapatának tagjai: Balassa János, Balassa Alexandra, Seres Ferenc, Szabó Zita. Egyéni versenyszámok: Szegedi Balázs BÉ1 kat. 1. és A6N kat. 1., Balassa János BÉ2 kat. 1. és A6N kat. 1., Mag Fruzsina BÉ3 kat. 2. Szegedi Réka BT3 kat. 1., Oláh Regina BT2 kat. 2., Burus Richárd BÉ2 kat. 3., Balassa Alexandra BT1 kat. 1. és A6/N kat. 1. A csapat az összesítésben a 3. helyezést érte el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában