Labdarúgás NB II. - Galériával

2020.10.18. 18:51

Gólgazdag mérkőzésen tudtak nyerni a csabaiak

Vasárnap a labdarúgó NB II. 12. fordulójában a sereghajtó, még nyeretlen Csákvár az idegenben remek mérleggel álló Békéscsabát fogadta.

V. L.

20201018, Merkantil Bank Liga NBII 12. forduló, Foci, Aqvital FC Csákvár-Békéscsaba 1912 Előre, Csákvár, Tersztyánszky Ödön Sportközpont, Pesti Tamás, Fejér Megyei Hírlap

Forrás: FMH / Pesti Tamás

Csákvár–Békéscsaba 1912 Előre 3–5 (2–1)

Labdarúgás NB II.-es mérkőzés, Csákvár, 300 néző. V.: Antal (Bertalan, Hofbauer). Csákvár: Markek – Posztobányi, Albert I., Nándori (Papp M., 71.) – Radics (Ganbayar, 71.), Vukaszovics, Mészáros D. (Magyar, 57.), Kocsis B. (Vörös, 83.), Madarász – Daru (László, 93.), Mim. Vezetőedző: Visinka Ede. Békéscsaba: Uram – Babinyecz (Nagy S., 17.), Bora, Farkas M., Mészáros M. (Kitl, 74.) – Máris (Gránicz, 55.), Szabó P., Király, Kovács Á. (Lukács, 55.) – Horváth P., Paudits. Vezetőedző: Preisinger Sándor.

Sárga lap: Bora, az 5., Madarász, a 45+2, Mészáros M., az 56., Kitl, a 78., Király, a 81. percben.

Szögletarány: 5:4 (1:1).

9. perc: Mim az ötös sarkáról középre adott, és a berobbanó Daru öt méterről a hálóba lőtt, 1–0.

28. perc: Horváth Péter a bal oldalról pontosan középre adott, az érkező Paudits elől Nándori bevetődve akart menteni, de róla a saját kapujába pattant a labda, (öngól) 1–1.

34. perc: Radics a jobb oldali alapvonal mellől Mim fejére küldte a labdát, aki a rövid sarokra érkezve gyönyörű mozdulattal fejelt a léc alá, 2–1.

61. perc: csereként beállt Gránicz lövése megpattant egy menteni akaró védőn, és a labda a hazai kapuban kötött ki, 2–2.

69. perc: egy gyors kontra után Horváth Péter lőtt 10 méterről a jobb sarokba, 2–3.

72. perc: Lukács labdáját Szabó Péter 8 méterről lőtte a kapuba, 2–4.

73. perc: Lukács lőtt 11 méterről a bal sarokba, 2–5.

91. perc: A csereként beállt László a tizenegyes pontról a kapu közepébe lőtt, 3–5.

Mintegy harminc-negyven főnyi csabai szurkoló kísérte el csapatát a vasárnapi mérkőzésre, akik végig biztatták a kedvenceket.

A 4. percben egy eladott labdával Máris került óriási helyzetbe, de Markek nagy bravúrral védett. A 9. percben megszerezte a vezetést a Csákvár. A félidő közepén egy öngóllal sikerült az egyenlítés a lila-fehéreknek. Nem sokáig örülhettek azonban a vendégek, mert hat perccel később ismét a hazaiak szereztek vezetést. Fordulás után az 55. percben csabaiak kettős cserével igyekeztek erősíteni a támadójátékukat, Gránicz és Lukács érkezett, Máris és Kovács Á. helyére. Hat perccel később sikerült az egyenlítés Gránicz lövése után. Ezt követően a vendégek négy perc alatt három gólt szereztek, és ezzel eldöntötték a mérkőzés sorsát. A játékvezető a 80. percben, Preisinger Sándort – akinek már volt egy sárga lapja – elküldte a kispadtól.

A látottak alapján a második félidei jó játékával megérdemelten nyert a Békéscsaba, és őrzi harmadik helyét a tabellán. Jó: Markek, Madarász, Daru, ill. az egész csabai csapat.

Preisinger Sándor: – A támadó játékunk ötös, a védekezésünk egyes volt a mai napon.

Szikszai László

További eredmények: Siófok–Soroksár 2–3, Budaörs–Nyíregyháza 3–2, Szentlőrinc–Kazincbarcika 0–1, Gyirmót–Kaposvár 0–0, Vasas–DEAC 4–1, Szeged–Ajka 2–1, Szolnok–Pécs 0–

A mérkőzést az NSO élőben közvetítette, a tudósítást ide kattintva olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában