golf

2020.09.07. 13:21

Tar László kijutott, de nem indul az Eb-n

Szlovákiában, a DONI–Travel Golf Tour 2020 – St. Nicolaus nyílt versennyel nyitotta meg újabb sorozatát a békéscsabai szenior golfozó, Tar László, aki végül 110 induló között az előkelő 2. helyet szerezte meg.

G. P.

Tar László az Ottenstein Golf Klub osztrák szeniorliga versenyén folytatta, ahol az 5. helyen zárt.

Négy napon át zajlott az ausztriai Muhrstetten Golf Klub rendezésében az osztrák szenior csapatbajnokság, ahol együttese, a csabai golfozó aktív részvételével, 4 nap 4 győzelmet aratott és besöpörte az első helyet.

Tar László négy nap alatt négy győzelmet szerzett.

Hosszú sorozat utolsó előtti állomásához érkezett az Austrian Amateur Open 2020. Race to Cancun elnevezésű sorozat. A schönfeldi versenyen Tar László győzött, melynek köszönhetően bejutott – és a világbajnoki részvételért játszhat – a legjobb 15 versenyzőt felvonultató konferencia döntőjébe, melyre szeptember 20-án kerül sor.

A sort az osztrák klubbajnokság zárta. A viadalt az a Lengenfeld Golf Klub nyerte, melynek Tar László is tagja. A csabai sportoló ezzel hatszoros klubbajnoknak vallhatja magát és ezzel csúcstartó.

– A csapatban csak néhányan vagyunk olyanok, akik ötször nyertek a csapattal bajnokságot. A két napig tartó versenyen három korosztályban is a legjobbnak bizonyultam, és újra névre szóló parkolót kaptam – újságolta a csabai sportember. – Sajnos hiába kvalifikáltam magam a héten kezdődő szenior Európa-bajnokságra, képtelenség eljutni a helyszínre, ugyanis Franciaországban a vörös zóna mellett van a golfpálya, tehát nem lehet megközelíteni, csak azon keresztül, ami karantént jelentene. Legközelebb szeptember 20-án a vb-részvételért játszhatok, és éppen Lengenfelden lesz a döntő. Ez nekem kedvező lenne, de ha kimegyek és visszajövök, vagy karantén vár rám, vagy pedig 65 ezer forint tesztdíjat kell fizetnem, szóval nem egyszerű a helyzet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában