Röplabda

2020.07.01. 07:03

Amerikai játékossal erősít a BRSE

Ahogy az előző szezonban, úgy az elkövetkezendőben is lesz amerikai játékosa a Swietelsky-Békéscsabai RSE női röplabda-csapatának. A tavaly nyáron érkező feladó, Ashley Evans nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ám a szerdán bejelentett új igazolás, a 22 esztendős Lindsey Vander Weide kapcsán a vezetés bízik abban, hogy győztes mentalitásával nagy segítségére lesz a csapatnak.

Gajdács Pál

Forrás: BRSE Facebook oldal

A visszatérő szlovák Barbora Koseková, és a rutinos 192 centiméteres szerb átló, Marta Drpa után a fiatal kora ellenére jelentős nemzetközi tapasztalattal bíró Lindsey Vander Weide a harmadik külföldi igazolása a nyáron a Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE-nek.

A 191 centiméter magas nyitásfogadó ütő az Oregon University hallgatójaként sportolt és szerzett diplomát, majd első profi évét a francia bajnokságban töltötte. A Nantes Volley-Ball együttesében a 2019–20-as szezonban bemutatkozott a Bajnokok Ligájában, mi több, csapatának meghatározó játékosa volt. A Vasas Óbuda elleni tavaly novemberi érdi BL-találkozó legjobbjának is megválasztották, ahol csapata legeredményesebb játékosa lett 17 ponttal.

– A szakmai stábbal való alapos elemzéseket követően tettük le a voksunkat Lindsey mellett, aki nem csak kiváló fizikai paramétereivel és technikai tudásával, hanem a látott, majd az egyeztetések során tapasztalt győztes mentalitásával is ösztönzött minket, hogy érdemes szerződtetnünk. Azt várjuk, hogy a hazai pontvadászat erőssége legyen, aki nemzetközi színtéren is segítségünkre lesz céljaink elérésében – jellemezte az amerikai játékost Baran Ádám, a Békéscsabai RSE elnöke.

Lassan összeáll tehát a Swietelsky-Békéscsabai RSE 2020–21-es játékoskerete, bár még várható erősítés. Lindsey Vander Weide mellett a szlovák válogatott, 25 éves feladó, Barbora Koseková, a szerb átló, Marta Drpa (31), a 20 éves feladó, Marija Cicic (a szerb származású, de már Magyarországon született játékos már két éve a BRSE állományához tartozik, ám kölcsönben Szombathelyen szerepelt) és az MTK-tól érkező 194 centi magas center, Zólyomi Rebeka szerepel az új játékosok sorában. Az már az új játékosok paramétereit látva most látszik, hogy „magasodik” a csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában