Fekvenyomás

2020.03.07. 17:35

Szabó Ágnes magyar és abszolút bajnok lett

Az év első versenyét a Felnőtt Raw Fekvenyomó Magyar Bajnokságot szombaton Hajdúszoboszlón rendezték meg.

V. L.

A bronzérmet nyert orosházi női csapat és Musztafa Imre, az Orosházi Toldi SE elnöke

Ezen a versenyen csak a nők képviselték az Orosházi Toldi SE-t. Az egyesület két masters korú versenyzőjének, Pogány Andreának, és Schneider Erzsébetnek, továbbá a felnőtt korú + 84 kg-ban szereplő Szabó Ágnesnek ez a bajnokság egy „rávezető” verseny volt a májusi világbajnokságra.

Pogány Andrea a 72 kg-osok között 80 kg-ot teljesített, ezzel a harmadik helyen végzett. Schneider Erzsébet vállsérülése miatt a 84 kg-os súlycsoportban 50 kilót nyomott, amivel ő is bronz érmet szerzett.

A bronzérmet nyert orosházi női csapat és Musztafa Imre, az Orosházi Toldi SE elnöke

A +84 kg-os kategóriában Lovas Mónika 112,5 kilogrammos nyomásával ezüstérmet nyert, így felállhatott a dobogó második fokára. Szabó Ágnes 140 kg-ot teljesített, ezzel a súlycsoport magyar bajnoka lett. Szabó Ágnes az IPF pontszámítás alapján (testsúlyhoz hozzárendelt érték és a teljesített kg aránya) a teljes női mezőnyt nézve, abszolút bajnokként végzett.

Az Orosházi Toldi SE női csapata a pontversenyben a harmadik helyet szerezte meg.

Ismét a vésztőiek nyerték a magyar bajnoki címet

A hajdúszoboszlói felnőtt RAW Fekvenyomó Magyar Bajnokságon a férfi csapatversenyt a vésztői Marvel Team SE csapata nyerte 55 ponttal, megelőzve a Mérki Kinizsi csapatát, amely 45 pontot gyűjtött. A Berke Lóránd által irányított Marvel Team SE egyéniben négy magyar bajnoki címet szerzett.

Ebben az évben csatlakozott a Magyar Erőemelő Szövetséghez a Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidő Sportegyesület, amelynek versenyzői kitettek magukért, és a pontversenyben 17 ponttal a hatodik helyen végeztek. A 105 kg-ban Hugyecz Ádám 200 kg-mal magyar bajnoki címet nyert, klubtársa, Kéri Imre hatodik lett.

A vésztői csapat

A vésztőiek eredményei. Nők. 63 kg: 3. Szabó Lili 72,5 kg.

Férfiak. 74 kg: 1. Balog Nátán 160 kg, 5. Tóth László 130 kg. 83 kg: 1. Szívós Ádám 167,5 kg. 93 kg: 1. Nemes Róbert 182,5 kg. +120 kg: 1. Cserna János 220 kg, 4. Csüllög Béla 210 kg.

A békéscsabaiak eredményei. Férfiak. 93 kg: 6. Kéri Imre 137,5 kg. 105 kg: 1. Hugyecz Ádám 200 kg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában