Sárkányhajó

2020.02.03. 09:41

Sárkányhajó versenyt szerveznek Szarvason

A Körös Dragon Sárkányhajós és Szabadidős Sport Egyesület február 15-én, szombaton ötödször rendez medencés sárkányhajó versenyt a szarvasi Szent Klára Gyógyfürdőben. Idén először a sportágon belül Magyar Kupa forduló is lesz a versengés. A Szarvasi Medencés Sárkányhajó Bajnokság keretében 6 fős legénységek csapnak össze egymással a 25 méteres versenymedencében.

V. L.

A jó hangulatú versengés lényege idén is az lesz, hogy egy sárkányhajó két végében egymással szemben ül és evez majd a két csapat. A cél pedig az, hogy a rajt vezényszó elhangzását követően az egyik csapat a másikat minimum 2,5 méterrel eltolja. A viadalt általános-, és középiskolások, valamint felnőttek (amatőrök, profik) számára írták ki, de a korcsoportokon belül több kategóriában hirdetnek győztest.

Külön versenghetnek például a fiúk és lányok, de a vegyes legénységeknek is lesz erőpróbájuk, ez utóbbiban minimum két hölgynek kell szerepelnie csapatonként. Kikötés, hogy egy versenyző kategóriánként csak egy legénységben szerepelhet! A 18. életévüket betöltő felnőtteknél külön választják majd a szabadidős és versenyengedéllyel rendelkező profikat, akiknek a diákokéhoz hasonlóan ezekben a kategóriákban is az említett három versenyszámot tartják meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában